2023. július 06. | 14:22

A macska kiszökött és a sínekre került, a vasúttársaság alkalmazottait ez nem zavarta.

Elgázolt a vonat egy macskát Franciaország fővárosában, a Montparnasse vasútállomáson. A macska egy hordozóban volt, azonban annak valamiért kinyílt az ajtaja és az állat megszökött.

Leugrott a sínekre és elrejtőzött egy vonat alatt, de a gazdái sem találták. Szóltak a kalauznak, hogy állítsák meg a vonatot, mert a macska alatta lehet, de erre a vasút munkatársai nem reagáltak valami jól. 

A szerelvény, ami alá a macska bemászott, húsz perc múlva elindult. Olyan súlyos sérüléseket okozott ez az állatnak, hogy nem élte túl az esetet.

A tulajdonosok azt nyilatkozták egy helyi lapnak, hogy végignézték, ahogy a vonat kettévágja az állatot. A vasúttársaság (SNCF) munkatársai azt válaszolták, hogy ez nem az ő problémájuk, pórázon kellett volna tartani a macskát.

Az ügy kapcsán a macska gazdái felvették a kapcsolatot egy állatvédő szervezettel. Ez pedig bírósági úton nekiment a francia vasúttársaságnak. Az eset után a sértettek egyik levelére sem ragált a vasúttársaság. Csupán két ingyen jegyet tudtak felajánlani közvetlen a baleset után a bordeaux-i vonatra.

A vasúttársaság a bíróságon azzal védekezett, hogy egyáltalán nem volt nyilvánvaló, hol is bújkált a macska. A bíróság szerint a vállalat viszont nem foglalkozott kellő mértékben az üggyel.

Ezért a törvényszék gondatlanság miatt elmarasztalta a vasúttársaságot. A balesetben elpusztult macska gazdáinak fejenként 1000-1000 eurós, tehát nagyjából 383 ezer forintos bírságot kellett fizetnie az SNCF-nek.

Eyes Wide Open / Getty Images