2024. február 02. | 16:45

Az önjelölt kaszkadőr egy havas úton, driftelve előzött egy kamiont, viszont pechjére éppen szembejött a munkagép.

Magyarországon ugyan jelenleg nem társul csapadék a téli időjáráshoz, több országban azonban jelenleg is hó borítja az utakat. Ilyenkor sokan késztetést éreznek a driftelésre, kétségkívül különleges érzés, amikor megindul az autó hátulja a havas körülmények között.

Ez azonban nem minden esetben jó ötlet, még akkor sem, ha egy Subaru WRX volánja mögött ülsz. Ezt egy felelőtlen amerikai sofőr is alátámaszthatja. New York állam közlekedési osztálya osztotta meg azt a videót a közösségi médiában, mellyel a Subaru kilinccsel előre próbál megelőzni egy kamiont, miközben szemből egy hókotró érkezik.

Természetesen ütközés lett a dolog vége, és ilyenkor nyilván nem a nagyobb méretű munkagép húzza a rövidebbet. Tény, hogy idegőrlő lehet egy kamion mögött lassan haladni, ám egy ilyen előzést bevállalni lejtmenetben, kanyarban, a havon nem túl bölcs megoldás.

A jelentések szerint a hókotró 50 km/h-s sebességgel haladt, a WRX sofőrje valószínűleg ennél jobban nyomta a pedált. A baleset során személyi sérülés nem történt, a Subaruban viszont jelentős anyagi kár keletkezett.

A driftelés menő dolog, de nem ajánlott közúton, pláne előzés közben megpróbálkozni a manőverrel. Sokkal szívmelengetőbb látvány, ahogy egy 95 éves, 1929-ben gyártott Ford A-modell csúszkál a hóban. Ha érdekel, az erről készült cikket – benne a videóval – ide kattintva tekintheted meg.

Pixabay