2023. május 08. | 12:55

A földszinten gyulladt ki a roller, a tűz során több lakás megrongálódott.

Tűz ütött ki nem régiben Zalaegerszegen egy társasház földszinti lakásában. A tűz egy gyerekszobából indult, valószínűleg egy töltőn hagyott elektromos roller okozta.

A lakásban élő családanya gyerekeivel éppen boltba ment és töltőn hagyta az eszközt. Egyedül a nagymama maradt otthon, aki járókerettel is csak nehezen mozog, szerencsére kijutott időben.

Egy lakó már egészen korán észlelte az égő műanyag szagát és elindult kifelé, azonban már nem jutott le. A kiérkező tűzoltók segítségével tudta csak elhagyni a társasházat.

Közben többen menekülésre kényszerültek a füst és a tűz miatt. Összesen 16 lakásból 49 ember vesztette el a tetőt a feje fölül, akik jellemzően barátoknál és rokonoknál húzzák meg magukat, egy családnak az önkormányzat biztosított ideiglenes lakást.

Egy lakót füstmérgezéssel vittek kórházba, néhányukat pedig a helyszínen ellátták a mentők. Az ügy kapcsán egyelőre sérültekről nem tudni, de sokkal rosszabbul is végződhetett volna a dolog.

Közel 30 tűzoltó dolgozott, hogy megfékezzék a tüzet, ami addigra a tetőszerkezetet is elérte. Nem sokkal később a szomszédos társasház teteje is égni kezdett.

Az önkormányzat a felajánlott lakás mellett azzal is segíti a nehéz helyzetbe került családokat, hogy a tető felújításának összegét kiegészíti, ha azt a biztosítói pénz nem fedezi majd. Emellett a helyiek is ruhákkal, élelemmel és háztartási eszközökkel segítik a lakókat.

Depositphotos