2023. szeptember 04. | 14:51

Egy autós megcsúszott, amikor hajtott fel az M7-es autópályára, nem lett jó vége.

Különös eset történt még augusztusban az M7-es autópályán, amit a Magyar Koncessziós Infratruktúra Fejlesztő Zrt. egyik kamerája fel is vett. A felvételen az látszik, hogy egy autós hajt fel az M70-esről az M7-es autópályára.

Viszont amikor felér, elveszti uralmát autója felett, aminek hevesen elkezd lebegni a hátulja. A tempót nem vehette jelentősen vissza, vagy a kezdeti sebesség volt magas, mert nem sokkal később kontrollálatlanul megindult az elválasztó felé.

Hirtelen több sávon átesett, majd a szalagkorlátnak ütközött, amely megdobta az autót és felrepült az elválasztó növényzetre. Ezután megpördült az oldalán és a szemközti irányban, a belső sávba állt meg az autó.

Szerencsére éppen nem volt nagy forgalom az adott szakaszon, ezért egyik oldalon sem okozott komolyabb balesetet. A szembe oldalon az érkező járművek azonnal lassítottak és az autós segítségére siettek.

Az MKIF információi szerint az eset során senki sem sérült meg, még az autóban ülő sofőr sem. Pedig a baleset elég előnytelen helyen történt, bárki érkezhetett volna nagyobb sebességgel bármelyik sávban.

Az útfentartó kiemeli az ügy kapcsán, hogy a fel és lehajtóknál kihelyezett 40-es, 50-es és 60-as sebességkorlátozó táblák nem véletlenül kerültek oda. Ezeket muszáj betartani, hogy elkerüljék az ehhez hasonló kisodródást az autósok.

Hozzátették, hogy ez nem csak a fel- és lehajtók esetén, de a pihenőknél való sorolás, gyorsítás esetén is igaz. A közlekedés társasjáték, és egy ilyen figyelmetlen baleset során másokat is könnyedén magunkkal ránthatunk.

MKIF Zrt.