2023. június 21. | 09:57

A gyanútlan autós hajnalban vette fel az úton a férfit, majd megállt egy kávét inni egy benzinkúton. Ez lett a veszte...

Még 2021 októberében történt az az eset, hogy egy autós Egerben felvett egy úton álló stoppost. A sértett éppen kifelé tartott a városból, amikor meglátta a jótevőjére várakozó férfit.

Mivel hajnali időpontról volt szó, a sofőr megállt egy benzinkútnál meginni egy kávét. Az autót járó motorral hagyta ott, hogy a fűtést ne kelljen leállítani. Ez nem volt egy okos döntés, mint utólag kiderült, mert a dolgok innentől eszkalálódtak.

A stoppos ugyanis átült a sofőrülésbe és nagy tempóval elindult Gyöngyös felé a hármas számú főúton. Karácsond környékén elhúzott egy éppen ellenőrzést végző járőr mellett, aki nagy tempója miatt üldözőbe vette és az elkövetőt a lakóhelyéig követte.

A jogosítvánnyal nem rendelkező férfi addigra már meg is törte az autót, felnije meggörbült, a gumiabroncs kihasadt és a karosszéria is megrongálódott. A gyöngyösi férfi megállt a házánál, kiugrott a kocsiból, majd az onnan elemelt értéktárgyakkal együtt berohant a lakásba.

A lopott dolgok között volt egy tárca is, amiben több százezer forint lapult a sértett személyes iratai mellett. A rendőröknek végül testi kényszert és bilincset kellett alkalmazniuk a férfival szemben.

Az előállítás után derült csak ki, hogy a vezetői engedéllyel sohasem rendelkező elkövető korábban alkoholt fogyasztott. Ezek, valamint a közúton elkövetett sorozatos közlekedési szabályszegések miatt a férfinak szabálysértési eljárás keretében kell felelnie.

Az Egri Járási Ügyészség most jármű önkényes elvételének bűntettével és lopás bűntettével vádolja a terheltet. A vádhatóság a bűncselekmények kapcsán arra tett indítványt, hogy a bíróság büntetésül másfél év börtönt, valamint két év közügyektől eltiltást szabjon ki a különös visszaesőnek minősülő vádlottal szemben.

Magyarország Ügyészsége