2023. július 18. | 20:37

Az illegális átalakítások nagy kockázattal járnak.

Egyenruhások lepték el az utakat Kecskeméten és Kiskőrösön néhány nappal ezelőtt. Július 15-én razziáztak este 20:00 és másnap hajnali 4:00 között a rendőrök a két településen.

Az akció célja az volt, hogy kiszűrjék a forgalomból az engedély nélkül átalakított kocsikat. A rendőrök munkáját a Bács-Kiskun Vármegyei Kormányhivatal Közlekedési, Műszaki Engedélyezési és Fogyasztóvédelmi Főosztály Járműforgalmi Osztályának munkatársai segítették egy mobil műszaki vizsgálóállomással.

Nem volt eredménytelen a razzia. Négy olyan gépkocsit is lekapcsoltak, amit a kormányhivatal emberei alkalmatlannak találtak a közlekedésre.

Hat sofőrről kiderült, alkoholt fogyasztott, mielőtt a volán mögé ült. Egyiküknek még érvényes vezetői engedélye sem volt, őt őrizetbe is vették.

Egy másik ittas sofőr úgy furikázott, hogy az autóját korábban már kivonták a forgalomból. A rendszámtábláit a helyszínen lefoglalták, majd helyszíni bírságot szabtak ki az egyenruhások.

Tíz sofőr elmulasztotta becsatolni a biztonsági övét. Ők közigazgatási bírsággal megúszták a dolgot.

Egy hónappal korábban is volt már hasonló razzia Bács-Kiskun vármegyében. Egyáltalán nem zárható ki, hogy a jövőben is lesznek hasonló akciók, és nem csak az ország azon pontján.

Police.hu

Police.hu