2023. június 20. | 10:49

Ismét kétnapos ellenőrzést tartottak a rendőrök, és most még több autót néztek át, mint korábban.

Nemrég ellenőrzést tartott a rendőrség a fóti gyorsulási versenyek és autós találkozók helyszínén, ahol komoly bírságot szedtek össze az autósoktól. Azelőtt pedig Kecskeméten mentek ki mobil vizsgaállomással egy nem bejelentett autós találkozóra, ahol szintén találtak érdekességeket.

Mivel ezeken a razziákon elég komoly bírságokat szoktak kiszabni, így most ismét lecsaptak egy ilyen rendezvényre. Június 16-án és 17-én mentek ki ismét a már említett fóti bevásárlóközpont parkolójába a hatóságok.

A Pest vármegyei rendőrök nem egyedül mentek, hanem a Nemzeti Közlekedési Hatóság, a Készenléti Rendőrség, a Polgárőrség, valamint a kormányhivatal munkatársai társaságában. Ismét készültek mobil vizsgaállomással, hogy ellenőrizzék az autókat.

A rendőrség beszámolója szerint a rendezvényen megjelentek száma bár túllépte a korábbi létszámot, jogsértésekből mégis kevesebb volt. Összesen 250 embert igazoltattak és 265 járművet ellenőriztek a két éjszakán.

A feladatokat megosztották, mert míg a rendőrök az embereket és a paíprokat ellenőrizték, a közlekedési hatóság munkatársai az autók műszaki állapotát és az átalakításokat. A helyzet most jobb volt, mint múltkor, csupán egy autót rendeltek be rendkívüli műszaki vizsgára.

A közlekedési szabályszegések azonban itt sem maradtak el. Összesen 400 ezer forintnyi bírságot szabott ki emiatt a rendőrség, ami egész jó a múltkori razzia egymilliós összegéhez képest.

Mivel ezeken a találkozókon a létszám folyamatosan emelkedik, a hatóságok további razziákkal készülnek majd. A mostani ellenőrzésről egy videót is készítettek, amelyben az egyik gyorsulási verseny is lászik.

Police.hu