2023. szeptember 22. | 11:16

A férfit nem engedték át a határon lejárt forgalmival, eztért hamisított egy friss műszakit.

Egyszerre mókás és szomorú eset történt még idén június 8-án olyan három óra tájékán, amikor egy lengyel férfi el akarta hagyni Magyarországot. A határátkelőn ellenőrizték okmányait, amikor kiderült, hogy az általa vezetett teherautó műszakija 3 hónapja lejárt.

Ezért visszafordították és helyszíni bírságot szabtak ki rá, mivel érvénytelen hatósági engedéllyel való közlekedést valósított meg. A férfi innen teherautójával Debrecenbe ment egy benzinkútra, ahol ügyködni kezdett.

Írt magának a forgalmi engedélyébe egy friss műszakit, ám ehhez pecsét is kellett. Mivel ilyenje nem volt kéznél, ezért egy lengyel pénzérmét festett be és azt nyomta rá a papírra, hogy hivatalosnak tűnjön a külföldi határellenőrök előtt.

Miután ez megvolt, egy másik határátkelőhöz ment Létavértesnél, és ott is megpróbált átjutni Romániába. Ismét ellenőrzés alá vonták és a határőrnek gyanús lett a forgalmi engedély, ezért megvizsgálták.

Ott kiderült, hogy a férfi hamisította a friss műszaki vizsgáját, ezért forgalmi engedélyét elvették, őt pedig előállították. A férfi a kihallgatáson beismerte tettét, a rendőrség pedig elég hamar lezárta a nyomozást.

Az ügy azért aktuális újra, mert a férfit most a Debreceni Járási Ügyészség vádolja közokirat-hamisítás bűntettével. A vádiratban indítványozzák vele szemben a felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását és kérik, hogy a hamisított okmányokat küldjék meg a lengyel hatóságoknak.

Magyarország Ügyészsége