2023. október 06. | 09:19

A fiatal sofőr eddig ismeretlen okokból szalagkorlátot átszakítva áttért az autópálya szemközti irányába.

Még október harmadikán, a hajnali órákban egy 18 éves moldáv fiatal haladt az M5-ös autópályán Budapest irányába. A belső sávban közlekedett autójával, amiben rajta kívül öt férfi, egy nő és három gyermek határsértő utazott.

A fiatal embercsempész ismeretlen okokból kifolyólag a szalagkorlátnak csapódott autójával. Azt átszakítva áttért az autópálya ellenkező irányú oldalára, ahol éppen érkezett egy szabályosan közlekedő kamion.

A kamion összeütközött a csempész autójával, aminek hatására előbbi jármű is átszakította az elválasztó korlátot. Áttért az M5-ös autópálya Budapest felé tartó oldalára, ahol összeütközött egy vétlen autóssal.

A baleset következtében a szabályosan közlekedő autó sofőrje meghalt, a kamionsofőr pedig megsérült. A balesetet okozó moldáv fiatal és utasai is megsérültek, ám el tudtak menekülni a helyszínről.

Anélkül távoztak, hogy bármelyikük bármilyen segítséget nyújtott volna a baleset többi résztvevőinek. A rendőrök később a leállósávban gyalogolva találtak rá és fogták el a fiatalt.

Az embercsempészt a Bács-Kiskun vármegyei rendőrök bevitték és őrizetbe vették. Gyanúsítottként hallgatták ki halálos tömegszerencsétlenséget eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétsége, embercsempészés és segítségnyújtás elmulasztásának súlyosabban minősülő bűntette miatt.

Az ügyészség a fiatalra a kiszabható legsúlyosabb kényszerintézkedés elrendelését kéri, azaz indítványozza letartóztatását a gyanúsított szökésének, elrejtőzésének és az eljárás jogellenes befolyásolásának megakadályozása érdekében. Kérik figyelembe venni, hogy a fiatal kizárólag bűncselekmény elkövetése érdekében érkezett Magyarországra

MTI/Donka Ferenc