2023. október 09. | 14:05

Többször átpördült a tengelye körül a teherautó, mielőtt landolt az M4-es melletti árokban.

Az autópályákat üzemeltető MKIF Zrt. rendszeresen tölt fel Facebook-oldalára olyan kamerafelvételeket, amelyeket autópályákon vagy gyorsforgalmi utakon rögzítettek. Ezek jellemzően súlyos szabálytalanságokat vagy komoly baleseteket mutatnak be, amolyan elrettentő és népnevelő jelleggel.

Volt már felvétel olyan autósról, akit összezavartak a terelőbóják, ezért az építési területen átvágva ütközött neki egy kamionnak. Olyan videót is láttunk már, ahol egy sofőr visszatolatott az M85-ös lehajtóján.

A mostani felvételen az M4-es gyorsforgalmi út térfigyelő kamerájának képe látható. Épp egy kanyar után haladnak az autók két sávon, itt egy lehajtó és egy felhajtó is található.

A jelzőtábláktól kicsit korlátozott képet mutat a kamera, de az jól kivehető, hogy egy teherató érkezik a lehajtóra nagy tempóval. Az MKIF Zrt. közlése szerint vélhetően gyorsan hajtott, nem figyelt és elvétette a lehajtót a sofőr. Hozzátették, hogy próbált korrigálni, de ekkor már késő volt.

A videón azonban nem úgy tűnik, hogy komoly korrigálásba kezdett volna, így az sem kizárt, hogy elaludt vagy rosszul lett a teherautót vezető férfi. Az eredmény mindenesetre az lett, hogy komoly tempóval átszakítja az elválasztó zöld burkolatát, majd többször megpördül a tengelye körül, mielőtt a szalagkorlát mellett, az árokban áll meg a jármű.

A közútkezelő információi szerint nem sérült meg komolyabban a sofőr, ami egy ilyen balesetnél igazi csodának minősül. Az MKIF Zrt. munkatársai ezért azt kérik, hogy mindig az éppen aktuálisan vezetett autó műszaki állapotához és méretéhez, valamint vezetési rutinunkhoz megfelelően válasszuk meg a sebességet, a megengedett határokon belül!

Az esetről készült felvételt itt lehet megnézni:

MKIF Zrt.

MKIF Zrt.