2023. augusztus 15. | 08:10

Megint egyértelmű jelzések haladták meg több sofőr képességeit az autópályán, pár méterre a munkásoktól történt karambol.

Ma már szinte mindennapos hír, hogy valaki forgalommal szemben hajt fel az autópályára, vagy hogy a sorompót áttörve ugrat a sínekre, ahol vonattal ütközik. Az MKIF Zrt. újabb videót tett közzé, amely lehangoló képet mutat a közlekedési morálról.

A felfoghatatlan autópályás eseményeket rögzítő videósorozat 12. epizódjában az M3-as egyik felhajtóján járunk. Az útburkolat felújítása miatt a leállósávba terelték a forgalmat, emellett a felmart építési terület látható, majd a legbelső sáv megint járható.

A közútkezelő munkatársai végig bójákkal szegélyezték a járható sávokat, valamint egyértelmű táblákkal jelezték a megváltozott forgalmi rendet. Egy autós azonban mégis letért a bóják közt az építési területre, rögtön egy másik sofőr követte.

Az első eltévedt bárány nagy elszántsággal akart átjutni a felmart szakaszon át a belső sávba, ahova körbenézés nélkül bevágódott. Pechére ott épp egy szabályosan közlekedő kamion érkezett, aminek nekiütközött. Mindezt a közútkezelő munkatársaitól néhány méterre.

A mögötte érkező autós már nem követte el ugyanezt a hibát, inkább megállt gondolkodni kicsit. A videó végén már nem látszik, de sejthetően visszaevickélt a külső sávba. Ami még szomorúbb, hogy egy harmadik sofőr egy kisteherautóval szintén letért a forgalomtól elzárt területre.

Valószínűleg több ilyen is történt ezen a szakaszon, ám a videóba nem mindegyik autós került be. A terelőbóják sokszor okoznak nehézséget az autósoknak az autópályákon, hétről hétre hajmeresztő felvételek kerülnek elő.

MKIF Zrt. Facebook