2023. március 22. | 13:48

Elég váratlan helyzettel találhatta szembe magát a kamerás autó, amikor fel akart hajtani egy gyorsforgalmi szakaszra.

Annyiszor került szóba és többször súlyos baleset is volt belőle mégsem szoknak le róla az emberek. Valamiért az utóbbi időben ráadásul egyre többször történik meg, hogy emberek forgalommal szemben hajtanak fel gyorsforgalmi utakra.

Ahogy valakinek ezt megint sikerült bejátszania a 8-as számú főút Székesfehérvárt elkerülő részén. Ezt ráadásul egy fedélzeti kamerával felszerelt autó fel is vette.

Nem kicsit teremtett balesetveszélyes helyzetet ezzel a piros Ford tulajdonosa. A kamerás autó békésen haladt az említett szakaszon a belső sávban, egy furgont előzött, aki a külsőben haladt.

Az út pont balra kanyarodott, tehát nem igazán lehetett számítani egy ilyen őrült mutatványra. Bár erre az ember eleve nem számít, hiszen feltételezi, közlekedő társainak van annyi esze, hogy nem hajt fel ilyen utakra forgalommal szemben.

Azért is kétségbeejtően ostoba mozdulat, mert a táblák egyértelműek, a fel és lehajtási rendek szintén, van, ahol már erős fény jelzi, hogy ne csináljuk. Szokatlan, furcsa és sokszor egészen nehézkes manővereket kell megtenni azért, hogy szembe hajtsunk fel gyorsforgalmi utakra, ezért érdekes, hogy ezek a dolgok végig sem futnak az ilyen emberek agyán.

Ahogy haladtak és lassan előzte a furgont, hirtelen szemből feltűnt a piros Ford, erre reagálva a kamerás autó fékezett. Vélhetően nem ment gyorsan egyikük sem, mert fékezés és egy enyhe korrigálás után menthető volt a helyzet, most nem történt baleset.

A kamerás autóban ülők megúszták egy kis ijedtséggel, remélhetőleg a forgalommal szemben hajtó autós nem fogja megúszni. Az esetet a rendőrség vizsgálni fogja és kiemeli a forgalomból a sofőrt, mert aki ilyet csinál, az egyéb dolgokra is képes lehet az utakon.

Depositphotos