2023. augusztus 23. | 09:14

Épp a határon akart átjutni a sofőr egy meghökkentő járműszerelvénnyel, a hatóság azonban máshogy gondolta.

Sajnos nem ritka, hogy Magyarország útjain meghökkentő járműszerelvények haladnak, olykor az országot is átszelik a szabálytalanul felpakolt utánfutókkal és trélerekkel, ezzel veszélyeztetve a többi közlekedőt. Ezeket jellemzően külföldiek követik el, akik nyugatról viszik keletre az „értékes portékákat".

Augusztus 22-én is volt egy érdekes fogása a hatóságoknak, a képen látható járműszerelvény akarta elhagyni az országot Ártándnál. A biharkeresztesi rendőrök azonban ellenőrzés alá vonták a közveszélyes férfit.

A tréleren és a vontató kisteherautó platóján a legkülönfélébb mezőgazdasági eszközök voltak felspaniferezve, egy pótkocsiszerűségbe pedig még további limlomokat szórtak be, természetesen „szakszerűen" rögzítve.

Kiderült, hogy a rakomány 1620 kg túlsúlyt eredményezett, ráadásul a sofőrnek nem volt árufuvarozási engedélye. A szabálysértések miatt a férfivel szemben összesen 800 ezer forint közigazgatási bírságot szabtak ki az egyenruhások.

A rendőrség közleményéből az nem derült ki, hogy továbbengedték-e, miután kiszabták a bírságot. Ahogyan a sofőr állampolgárságát és a jármű honosságát sem közölték. Csak remélni tudjuk, hogy csak azután folytathatta útját, miután megszüntette a szerelvény túlsúlyát.

Korábban szintén nagy port kavart a hír, amikor szintén ennél a határátkelőnél állítottak meg egy járműszerelvényt a rendőrök tavaly októberben. A tréleren egy Suzuki Jimny, egy félpótkocsi, néhány mezőgazdasági gép és jó pár cső volt felrögzítve. Az ellenőrzés során kiderült, hogy a szerelvény 1140 kiló túlsúllyal rendelkezik.

Akkor az egyenruhások 200 ezer forint közigazgatási bírságot szabtak ki a férfinek, aki csak a szabálytalanság megszüntetése után folytathatta útját. Az ilyen esetek egyre gyakoribbak és ki tudja, hogyan lehetne ezeket teljesen eltüntetni a magyar utakról.

Police.hu