2023. augusztus 04. | 14:49

Egy buliból akart elindulni, ezért ellopta a házigazda kocsiját, majd számos kalandban vett részt az elkövető több társával együtt.

Még július közepén történt az az eset, hogy egy férfi Rétságon bulizott egy társasággal, ahonnan végül a házigazda autójával távozott anélkül, hogy a tulaj tudta volna. A jogosítvánnyal nem rendelkező tolvaj felvette egy ismerősét az egyterűvel Diósjenőn, és együtt mentek tovább.

A kocsikázás során egy volt katonai lőtéren mentek keresztül, ahol a nem terepezésre kitalált hasmagasságú autó a rutintalan sofőr kezében fennakadt itt-ott. Sikerült is leverni a kartert az autóról, az olaj pedig elfolyt. Ez nem zavarta őket, tovább autókáztak, majd egy harmadik ismerőst is felvettek.

Bánk közelében egy rendőr fordult ki az alig vánszorgó, motorját éppen összesütő egyterű után, így a sofőr félreállt az autóval és lábon menekült el társaival a susnyásban. A rendőrök nem tudták utolérni őket, így az elkövető elfogására még várni kellett.

A három férfi ezután betört egy házba, ahol lecserélték a rajtuk levő ruhákat és távozáskor elloptak ezt-azt, ezzel 250 ezer forintos kárt okozva. Majd pedig reggel nyugodtan hazabuszoztak. A nyomozók ráálltak az ügyre, és végül több dologra fény derült.

Az egyterűt ellopó 22 éves férfit azzal is gyanúsítják, hogy néhány nappal később Diósjenőről ellopott egy autót, a benne levő szerszámokat pedig eladta. Az autót végül Szendehelyen hagyta hátra, amikor már nem volt rá szüksége. A Rétségi Rendőrkapitányság nyomozói a csörögi férfi terhére rónak még más tulajdon elleni bűncselekményt is. 

A férfit augusztus másodikán kapták el Diósjenőn, a rendőrkapitányságra előállították és kihallgatták, amelynek során beismerte tettét. A terheltet a nyomozó hatóság tagjai őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására az illetékes ügyészségen.

Police.hu

Police.hu