2024. május 07. | 02:05

Az alteregó sikeres vizsgát tett, ám kiderült a turpisság.

Újabb fejlemények vannak annak a nem hétköznapi esetnek az ügyében, amelynek a szálai 2020 novemberéig nyúlnak vissza. Akkoriban egy nagykőrösi férfi mondjuk úgy, nem a hagyományos úton akart vezetői engedélyhez jutni.

Miután már többször is megbukott a forgalmi vizsgán, a feleségével együtt felkeresett egy kecskeméti illetőt. Róla ugyanis az a hír járta, hogy tud segíteni a jogosítvány megszerzésében.

A kecskeméti férfi amikor beszélgetett a párral, olyan személynek tüntette fel magát, akinek gépjármű oktató és vizsgabiztos ismerősei is vannak, és rá tudja őket venni arra, hogy sikeres legyen a nagykőrösi férfi forgalmi vizsgája. Mindezen intézkedéséért cserébe 700 ezer forintot kért a pártól.

Ezt az összeget a nagykőrösi pár hajlandó volt kifizetni, egy feltétellel. A pénz egyik felét előre odaadják, a másik felét viszont csak a sikeres forgalmi vizsga után adják át.

A kecskeméti férfi aztán nem bízta a dolgot a véletlenre. Anélkül, hogy beavatta volna terveibe a párt, elküldött a nagykőrösi férfi helyett valaki mást, hogy vizsgázzon le helyette.

Az ismeretlen személy meg is jelent a forgalmi vizsgán, majd bemutatott egy hamis ideiglenes személyi igazolványt. Ezt elfogadták, és sikeres vizsgát tett.

A nagykőrösi férfi ily módon jutott vezetői engedélyhez, a kecskeméti férfi pedig hozzájutott mind a 700 ezer forinthoz. A dologra azonban fény derült. Hogy miként, arra az ügyészség nem tér ki.

Ami bizonyos, hogy a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség a jogosítványra vágyó férfival és a feleségével szemben befolyás vásárlásának vétsége és közokirat-hamisítás bűntette miatt az eljárást 2 évre felfüggesztette, mivel a jövőbeni magatartásukra tekintettel az eljárás megszüntetése várható. A jogosítványt pénzért intéző kecskeméti férfival szemben szabadságvesztés büntetés kiszabását indítványozta.

A vádlott bűnösségéről a Kecskeméti Törvényszék fog döntést hozni.
 

Alapjárat