2023. június 29. | 11:00

Az áldozatra csak a balesetet követően, órákkal később találtak rá.

Még június 25-én, Budakeszin találták rá holtan egy 40-es éveiben járó férfira az egyik utcában. Mint kiderült, korábban részegen bóklászott, amikor rátolatott egy furgonos.

Ismerősei elmondása alapján együtt mentek inni egy helyi kocsmába. A kocsma tulajdonosa elmondta, hogy gyakori vendég volt a férfi, és néha voltak ebből problémái.

Elmondása szerint időnként megesett, hogy hazafele menet elaludt az út szélén vagy egy árokban. A baleset napján is barátaival ittak, amikor egyelőre nem tudni, hogy rosszul lett vagy elaludt, de a földre került.

Ekkor éppen senki sem volt körülötte, mert kiment a kocsmából és a mellette álló furgon sofőrje nem vette észre. Indulásnál rá is tolatott a férfira, majd segítségnyújtás helyett elmenekült.

Az ittas férfit a furgon alatt csak órákkal később vették észre, és értesítették a hatóságokat. A tűzoltók a furgont lebillentették a férfiról, akit a mentők megvizsgáltak, de már órákkal korábban meghalt.

Az eset kapcsán a Budaörsi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya indított eljárást. Egyelőre ismeretlen tettes ellen folytatnak büntetőeljárást halálos közúti baleset okozása miatt.

Depositphotos