2024. február 12. | 12:35

Három fiatal úgy gondolta, jó szórakozás lesz a nedves focipályán krosszozni, ám ezzel komoly kárt okoztak, és most felelniük kell tettükért.

Vannak, akik 140 millió forintos Ferrarit vágnak haza a kukoricaföldön, míg másoknak be kell érnie egy esőtől átázott focipályával és apa terepjárójával. Legalábbis három unatkozó fiatalnak most ezért kell felelnie.

A Kaposvári Járási Ügyészség Barcsi Kirendeltsége gyorsított eljárásban emelt vádat azzal a három fiatallal szemben, akik két kocsival krosszozgattak a helyi focipályán, ezzel kárt okoztak. Nem is az összeg a fájó, hanem az, hogy emiatt közel fél évig nem használható a sportlétesítmény terepe.

Emellett az egyik autót, egy összekék-meghajtású terepjárót az egyik fiatal szülei tudta nélkül vitt el a szórakozásra. A másik járművet, a másik fiatal sajátjaként fogta be a csúszkálásra.

A vádirat szerint még 2023 decemberének első felében határozta el a három fiú, hogy a frissen leesett hóban nem hóembert építeni fognak. Mivel az időjárás igen enyhe volt, nem vártak sokat, rögtön a barcsi focipályára mentek, ahol egy körülbelül 75x50 méteres, összesen 3750 m2-es területen kezdtek csúszkálni.

Csakhogy a puha, nedves talaj nem bírta az autók súlyát, így mindenhol, amerre jártak, mélyen megsüllyedt, továbbá a manőverek következtében a fű oly mértékben rongálódott, hogy a pálya sportolásra alkalmatlanná vált. Habár összesen csupán körülbelül félmilliós kár keletkezett, ennek helyreállítása tavaszig nem kezdődhet el.

A Barcsi Járásbíróság szeretett volna precedenst teremteni, hogy akinek ilyesmi jár a fejében, az a hír hallatán meggondolja magát. Ezért a legidősebb vádlottal szemben most felfüggesztett börtönbüntetést szabott ki, és elkobozta tőle az elkövetéskor használt autóját, míg a másik két fiatalt próbára bocsátotta.

Magyarország Ügyészsége