2023. szeptember 23. | 20:27

A merész megoldásairól híres WhistlinDiesel egy kukoricaföldön tesztelte az F8 Tributo képességeit. A mutatvány során a Ferrari mellett egy Chrysler Pacifica is kigyulladt.

Andy Warhol amerikai képzőművész már az 1960-as évek végén megjósolta, hogy bárki szerezhet magának 15 perc hírnevet. Akkoriban ez elsősorban a televízióra vonatkozott, ma már inkább az internetes felületek kínálnak nagyobb lehetőséget. Ezért a bizonyos hírnévért pedig sokan képesek akár a végsőkig is elmenni.

A vakmerő kaszkadőrmutatványairól, vad ötleteiről és autók lezúzásáról híres WhistlinDiesel youtuber ezúttal egy Ferrari F8 Tributo modellt tesztelt egy texasi kukoricaföldön. A 140 millió forint értékű kocsinak nem ez a természetes környezete, az internetes tartalomgyártó azonban szerette volna kipróbálni, mit bír a gép egy ilyen testidegen terepen.

A dolog kezdetben ígéretesen indul, ugyan a Ferrari tervezői biztosan nem ilyen sorsot szántak az F8-nak, ám az látszólag teszi a dolgot a kukoricásban is. A youtuber mögött egy Chrysler Pacifica bérelt autóban haladt a videót készítő csapat. A munkatársak egy ponton észlelték, hogy a Ferrari hátuljából lángok csapnak fel.

WhistlienDiesel gyorsan leállította a motort, az utasa, valamint a Chryslerben tartózkodó filmesek is sietve távozták az autó környékéről. A tűz valószínűleg a kipufogóból indult és villámgyorsan terjedt tovább. Gatorade és Red Bull energiaitalok segítségével próbálták megfékezni a lángokat, ám ez nem vezetett eredményre.

Néhány másodperccel később a Pacifica is lángra kapott, a jelek szerint ezt a tüzet a forró motor és kipufogó okozhatta, és nem a Ferrariról terjedtek át a lángok. A tartalomkészítő csapat gyorsan kimenekítette az értékeit az autókból, majd értesítették a tűzoltókat.

Utóbbit mondjuk egy kicsit hamarabb is megtehették volna. A lánglovagok ugyan gyorsan megfékezték a tüzet, ám a Ferrari F8 Tributo és a Chrysler Pacifica is menthetetlen volt már ezen a ponton.