2023. december 20. | 09:18

Olyan dolgokért büntettek a rendőrök, amiket a legtöbben rutinból megtesznek.

A közlekedésbiztonság javítása érdekében tartottak olyan ellenőrzéseket a Hajdú-Bihar vármegyei rendőrök, amik korábban már máshol is működtek. A kiszemelt területek ezúttal a 42-es, valamint a 47-es főút kritikusabb szakaszai voltak.

Az egyenruhások drón segítségével figyelték a járművezetőket december 15-én. A biztonságos távolságról vezérelhető kis repülő eszköz gyűjtötte is a szabályszegőket.

Mivel a rendőrségi drón nem sebességet mér, így más fajta szabálytalankodókra figyeltek vele. Többek között a szabálytalan előzést, valamint a STOP tábla – más nevén „Állj! Elsőbbségadás kötelező!” – figyelmen kívül hagyását ellenőrizték.

A felvételeket elnézve tegye a szívére a kezét nyugodtan az, aki sosem csinált még hasonlót. A jól belátható kereszteződéshez érve ugyanis több autós sem állt meg a STOP-nál, hanem csak lelassított, majd miután látta, hogy több száz méterről nem jön senki, nyugodtan haladt tovább.

Ez persze nem tetszett a rend őreinek, hisz a KRESZ egyértelműen fogalmaz a táblával kapcsolatban: mindenki köteles megállni a felfestett vonalnál (annak hiányában a kereszteződésbe hajtás előtt). Ám nem ez volt az egyetlen, ami szemet szúrt az egyenruhásoknak.

Néhányan ugyanis lassú mezőgazdasági és egyéb járműveket előztek záróvonalon vagy forgalomtól elzárt területen keresztül. Ők sem úszták meg, ugyanis a drón fentről figyelte, mit csinálnak.

A rendőrök végül nyolc esetben intézkedtek a szabálysértések miatt. Arról nem adtak tájékoztatást, hogy milyen összegben szabtak ki bírságot.

PoliceHungary