2023. október 12. | 10:28

Elég lazán hagyta figyelmen kívül az őt üldöző rendőrautót egy Harley-Davidson bódult vezetője, akinek fájdalmas véget ért menekülése.

Akadnak olyan motorosok, akiket egyszerűen nem lehet mezei rendőrautóval utolérni. No és persze vannak azok, akik azt hiszik, hogy el tudnak szökni az igazságszolgáltatás elől, ám eszközük nem elég fürge hozzá.

Egy Harley-Davidsont vezető úriember is úgy gondolta, nem éri utol a törvény keze, ám a szökéshez túl keveset tett meg, mégis eleget, hogy több vádpontban is bűnösnek találják majd. Az eset Amerikában - Arkansas államban indult, Texasban lett vége - történt meg.

Az előzményekről annyit tudunk, hogy több bejelentés is érkezett egy kétkerekű jármű vezetőjére, aki veszélyes mozdulatokat tett, illetve többször fékezett indokolatlanul közvetlenül mások előtt. A férfihoz legközelebb a felvételt készítő rendőrautó volt, így rögtön nyomába eredt.

Először az autópályán találkoztak, ahol a motoros rögtön 78 mérföldes óránkénti (125 km/órás) sebességgel ment a megengedett 65 mérföld (105 km/óra) helyett. A következő büntetendő pont az irányjelző nélküli, záróvonalakon keresztül történő lehajtás, ahonnan egy kereszteződéshez érve meglepő módon megállt a stoptáblánál.

Azonban mikor a rendőr kiszállt, hogy elkapja, a férfi gázt adott és folytatódott az üldözés. Ezt követően esetenként 100 mérföld/óra (160 km/óra) feletti tempót elérve, az őt lassítani próbáló kamionokat a füvön kikerülve, a felhajtón visszafelé haladva próbálta lerázni az egyenruhást, azonban egyszer csak elérkezett az a pont, amit úgy hívunk, vége.

Ez a felvételen 12 perc 30 másodperc körül van, eddig tűrte idegekkel a rendőr, itt viszont egy enyhe lökéssel kibillentette egyensúlyából a kanyarodó motorost, aki egy útpadkán átugratva bukott hatalmasat. Nem is kelt fel a földről, bár szerencsére nem esett komolyabb baja annak ellenére, hogy bukósisakot sem viselt - ez Amerikában bizonyos államokban nem kötelező kelléke a motorozásnak.

A rendőrök - akik addigra már többen lettek - rögtön rá is vetették magukat az addig kiszámíthatatlanul viselkedő illetőre, így véget ért az üldözés. Átkutatták, és egy kézi lőfegyvert találtak nála, zavart viselkedése miatt pedig tesztelték különböző bódító hatású anyagokra és kiderült, hogy kábítószer hatása alatt állt tette elkövetésekor.