2023. szeptember 06. | 13:41

A külföldi elkövetők egyszer egy autóst, egyszer pedig egy pénzszállítót raboltak ki, amelyek során a sértetteket is bántalmazták.

Hosszas nyomozás zajlott le és zajlik még mindig azoknak a grúziai származású férfiaknak az ügyében, akik több rablást is elkövettek. Az ügyészség  most jutott oda, hogy vádat emeljen, pedig az első eset még 2018 márciusában történt.

Egy férfi autóval ment egy pénzváltóba dolgozni Nyíregyházán, és egy bevásárlóközpont parkolójában állt meg. Este olyan 18 óra körül indult vissza autójához, ám az elkövetők már várták. A közelben várakoztak, és amikor a férfi az autójához ért, akkor mellé parkoltak és kiszálltak.

A támadók átkutatták az autót és a férfi táskáit, aki közben ezt próbálta meggátolni. Ezért ketten is rátámadtak, majd miután megszerezték értékeit, elhajtottak az autóval. A két támadó ismert, a harmadik társuk egyelőre nem került rendőrkézre.

A bántalmazás során a férfi 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, ám 80 ezer forintos kára keletkezett, ezt később senki sem térítette meg. A bandának nem ez volt az utolsó akciója, legközelebb 2019 októberében szerveztek rablást.

Egy debreceni bevásárlóközpontba mentek társukkal és még egy emberrel, aki előzőleg megfigyelte a helyszínt. Reggel megérkezett a pénzszállító autó, benne két emberrel, akiknek az egyik helyi váltóból kellett magukhoz venni 54 millió forintnyi valutát.

Ezeket speciális szállítózsákokba tették, majd bedobták az autóba és visszaültek. Indultak volna épp, de a grúz banda három tagja megtámadta őket. A két férfi védekezett, de a támadók kirángatták őket az autóból, aminek az egyik ablakát még be is törték.

Az elkövetők az eset után elmenekültek, a két pénzszállító férfinak ismét 8 napon belül gyógyuló sérülései lettek. A menekülés közben a tolvajok többször is járművet cseréltek, illetve az ellopott összeg az elfogás után itt sem térült meg.

Egyelőre két férfit fogtak meg a bűnbandából, velük szemben emelt most vádat az ügyészség csoportosan elkövetett rablás bűntette miatt. A fiatalabbik elkövetővel szemben ráadásul még csoportosan, bűnszövetségben elkövetett rablás bűntette miatt is vádat emeltek.

A többi társukkal szemben egyelőre nyomozás folyik és keresik őket. Ha elítélik a két elfogott férfit, egyikük 5, míg társa 10 év börtönbüntetést kaphat. Emellett indítványozzák, hogy egyiküket csak 10 évre, másikukat viszont örökre utasítsák ki Magyarországról.

Police.hu