2023. július 24. | 08:27

Nem kellett sok a férfinek, hogy újabb portyára induljon, az egyik autóból egy rendkívül értékes üdítőt is sikerült elemelnie.

Legutóbb 2020-ban ítéltek el a tatabányai férfit többszörös visszaesőként lopásért, akkor 3 év 4 hónap fegyházbüntetést kapott, ahonnan 2023 januárjában szabadult. Ez azonban nem állította meg abban, hogy újra visszatérjen régi szokásaihoz.

Márciusban portyára indult, amely során több autóból is értékeket emelt el. Telefont, adathordozót, hangszórót, üdítőt (!) és készpénzt vitt el, majd később egy házba is betört, ahonnan egyéb értékeket lopott. A sértettek kára 13 480 - 214 500 forint közötti.

A Tatabányai Járási Ügyészség most újfent vádat emelt a férfi ellen. Az ügyészség a vádiratban fegyházbüntetésre, közügyektől eltiltásra és 285 430 forint összegű vagyonelkobzásra tett indítványt.

Korábban egy budapesti autótolvaj úgy akart túljárni a hatóságok eszén, hogy egy másik rendszámot tett fel az eltulajdonított Mercedes modellre. A rendőrök így is megtalálták, az autóban pedig több érdekességet is találtak.

Előkerült többek közt 15 darab forgalmi engedély és több cég hivatalos pecsétje is. A rendőrök egy urnát is találtak, amelyben az autótolvaj egyik hozzátartozójának hamvai voltak elhelyezve. Ez a szakértői vizsgálat során derült ki és a gyanúsított azt mondta, hogy mindenhova magával viszi.

A tatabányai esetről készült felvételt egyébként itt lehet megtekinteni, az is látható, hogy az egyik autó egy taxi volt:

Magyarország Ügyészsége