2023. szeptember 15. | 10:17

Repkedtek a bírságok és a büntetőpontok.

A hét elején Alsónémediben mértek sebességet a Pest vármegyei zsaruk, tudatta mindezt a rendőrség a honlapján egy friss hír formájában. Nem kellett unatkoznia az egyenruhásoknak.

Először lakott területen belül mértek be egy fehér színű furgont, amely 50 km/h-s sebesség helyett 72-vel közlekedett. Még ugyanazon a napon bemérték ugyanott, akkor már jobban sietett, 97 km/h-val suhant.

 

A napi rekordot beállító sofőr egy személyautót vezetett. Alaposan odalépett, 109-cel döngetett el a rendőrök előtt.

Összességében a közigazgatási bírság meghaladja a 300 ezer forintot. S ha mindez nem volna elég, büntetőpontokat is kaptak a sofőrök, amikből ha eleget gyűjtenek össze, akkor egy ideig nem kell majd attól tartaniuk, hogy újból lemeszelik őket. Ez esetben ugyanis nem ülhetnek majd a volán mögé.

A rendőrök sokadjára hangsúlyozzák, hogy a gyorshajtás önmagában is balesetveszélyes. Felhívják a figyelmet, hogy a közlekedők sokat tehetnek a balesetek elkerüléséért, ha minden közlekedési szabályt betartanak.

A zsaruk szeptember 16-22. között árgus szemekkel fogják figyelni, hogy miként viselkednek a járművezetők. Egy európai szintű akció keretein belül kerül sor erre a bizonyos „Roadpol Safety Days” elnevezésű kampányra.

Idén egyébként több nagyobb razzia is lesz ezen kívül. Október 9-15. között kerül sor a „Focus on the Road” akcióra, amikor a  figyelmetlenségre visszavezethető balesetek megelőzésére irányuló ellenőrzéseket fognak végrehajtani az egyenruhások.

November 6-12 között a teherautók és buszok sofőrjeit fogják kiemelten figyelni a zsaruk. December 11-17 között az ittas vagy bódult állapotban lévő járművezetők kiszűrésére fognak koncentrálni szerte az országban.

Azt ugyanakkor nem lehet kizárni, hogy a fent jelzett időpontoktól eltérően bárhol, bármikor kitelepülhetnek a rendőrök közúti ellenőrzés céljából. Már csak ezért is előrelátó dolog minden körülmények között betartani a KRESZ-t.

A sebességhatárok betartása sarkalatos pontnak számít. Van egy olyan KRESZ-szabály a sebeséghatárt jelző táblák kapcsán, amit még lehet, hogy te is rosszul ismersz.

Police.hu