2024. január 14. | 17:52

A bejáratnál volt épp egy 36 éves nő és 12 éves fia, mindkettejüket elgázolta a nyugdíjas.

Sokkoló jelenetek játszódtak le egy Lidl parkolójában Németországban, a Baden-Württemberg tartományban Ulm egyetemvárosban. Egy idős sofőr a bevásárlást követően megdöbbentő balesetet okozott.

A 79 éves személy már végzett a bevásárlással, és el szeretett volna hajtani az üzlet parkolójából. Állítólag összecserélte a féket és a gázpedált, ez vezetett a szerencsétlenséghez.

Éppen akkor szeretett volna egy 36 éves nő és 12 éves fia bemenni a boltba a Bild információi szerint. Rosszkor voltak rossz helyen, az autós mindkettejüket elütötte, amit a helyi rendőrség is megerősített.

A lap több fényképet is közzétett a történtekről. Ezeken jól kivehető, hogy meglehetősen hosszú utat tett meg a parkolóhelytől a bejáratig az idős sofőr, amíg a bejáratnak hajtott.

A becsapódás ereje hatalmas lehetett. A szupermarket bejárati üvegajtaja betört, az autó pedig komoly pusztítást végzett.

Az ezüst színű BMW sofőrje beszorult az autóba. Őt a tűzoltók menekítették ki, miután a tetőt és az utasoldali ajtót kivágták. Az anyának és a fiúnak nagy szerencséje volt.

"Szerencsére nem sérültek meg súlyosan, de elővigyázatosságból a klinikára szállították őket" - mondta a rendőrség szóvivője.

Az okozott kárt körülbelül 35 ezer euróra, ami jelen árfolyamon közel 13,3 millió forintnak felel meg. A BMW sofőrje ellen gondatlan testi sértés miatt indult eljárás.

Pixabay