2023. május 02. | 13:22

Valószínűleg nem hitte volna a pécsi férfi, hogy ez megtörténhet vele.

Még 2022 szeptemberében történt az az eset, hogy egy helyi férfi Pécs belvárosában haladt egy elektromos rollerrel, ittas állapotban. Az úton kanyarodás közben megcsúszott és elesett.

Az aszfaltra csapódás során megsérült az arca és eltört az orra. Mivel a roller gépi meghajtású járműnek, így a vádlott cselekménye ittas állapotban elkövetett járművezetés vétségének minősül.

A Pécsi Járási Ügyészség ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt emelt vádat egy pécsi férfi ellen. Tekintettel arra, hogy a vádlottat már korábban a bíróság kétszer is elítélte ittas járművezetés vétsége miatt, ezért az ügyészség vele szemben felfüggesztett szabadságvesztésre tett indítványt.

Hamarosan elfogadják azt a KRESZ-módosítást, amely szerint a 25 km/óra feletti végsebességre képes e-rollerek segédmotoros kerékpárnak, míg az annál lassabbak kerékpárnak minősülnek majd.

Ennek kapcsán jött is kérdés hozzánk, így hát egy elektromos rollereket forgalmazó céggel és KRESZ-szakértőnkkel készítettünk egy anyagot, hogy akkor milyen szabályok is vonatkozhatnak majd a rollerekre ezek után.

Depositphotos