2023. augusztus 25. | 09:59

Az ütközés során ketten megsérültek de úgy néz ki, hogy csak enyhébben.

Váratlan és különös baleset történt az atlétikai világbajnokságon. A sportolókat kis, többszemélyes golfkocsikkal fuvarozzák az edzőpályák és a verseny helyszínéül szolgáló stadion között.

Szerdán pont két ilyen kis golfkocsi ütközött össze eddig ismeretlen okokból kifolyólag. Az egyik tele volt versenyzőkkel, akik közül az egyik megsérült.

Az ütközés során az egyik kocsiból kiesett egy önkéntes, aki bár azonnal felkelt, kissé sántítva távolodott csak el a kocsiktól. Az eset során az egyik sportoló a szemét fogta, ez a kocsi belső kameráján látszik.

Azt mondta, hogy az ütközés során üvegszilánk került a szemébe és a lábát is fájlalta enyhén. Utóbbi azért is különösen kellemetlen, mert az autó amibe belementek, az éppen futókat szállított a versenyükre.

A sportoló, aki az enyhébb sérüléseket szenvedte, Andrew Hudson volt, jamaicai futó. Őt az önkéntessel együtt megvizsgálta a helyi egészségügyi szolgálat, és versenyzésre alkalmasnak nyilvánították.

Többek közt olyanok ellen is futott, akik vele együtt utaztak a balesetet szenvedő kocsin. Az elődöntő végül lezajlott 20 perces késéssel és némi átszervezéssel, hogy az orvosi ellátása után a sérült futó is indulhasson.

A verseny során végül Hudson az 5. helyen végzett így nem jutott tovább. A szervezők azonban végül úgy döntöttek, hogy a jamaikai futó ott lehet a döntőben kilencedikként.

A baleset után vizsgálatot indítottak mind a koccanás, mind az infrastruktúra kapcsán. Az összesen 26 elektromos kiskocsi eddig 19 km/órával közlekedhetett a rendezvény területén, innentől ez csupán 15 km/óra lesz.

A sávokat fizikai elemekkel fogják elválasztani, hogy a sofőröknek könnyebb és egyértelműbb legyen a dolga, illetve a kereszteződésekbe forgalomirányítókat vezényelnek ki. A balesetet okozó sofőrt két napos kényszerpihenőre küldték a történtek után.

HVG, MTI