2023. szeptember 05. | 11:06

Alapvetően a BMW okozta az egész veszélyhelyzetet, mégsem ő az egyetlen ludas a történetben.

Az amúgy is romokban heverő magyar közlekedési morálban van egy rettenetesen rossz attitűd. Amikor valaki úgy hajt végre manővereket, hogy közben azt mantrázza: ó, ott még pont átférek.

Ezek a szűkös helyzetek nem csak nem jönnek be időnként, de a többi közlekedőt is veszélyeztetik ezzel. Ahogy az egy nemrég közzétett videón is látszik, amelyet Kerepesen vettek fel.

Ezen egy BMW-s érezte azt, hogy még éppen tud dobni egy balost, mielőtt odaér a Mondeo. Bár ő befért, a Ford sofőrjét vészfékezésre kényszerítette egészen álló helyzetig, ám még mögötte is jöttek.

A leghátsó autó fedélzeti kamerája vette fel az egészet, ez egy Suzuki volt. Bár látta, hogy a fordos satuféket nyom a BMW-s miatt, és ő is azonnal fékezésbe kezdett, de annyira megcsúszott, hogy már nem tudott megállni.

Emiatt belekoccant az előtte álló Mondeóba, amin bár kisebb sérülések lettek, a saját autója nem úszta meg ennyivel. Elmondása szerint a motorházteteje felgyűrődött, a lámpái benyomódtak és a lökhárítója is megsérült a balesetben.

Azt persze elismerte, hogy hibás, hiszen nem tartott megfelelő követési távolságot. A helyzetetre bár reagált, mégsem tudott időben megállni. Ez sajnos akkor is így van, ha az egész galibát a BMW-s okozta.

Ő ráadásul meg se lesz vélhetően soha, hiszen rendszáma nem látszik, és nem is ment vissza a baleset helyszínére. A szemtanúk szerint 2-3 másodpercre megállt, majd nagy gázzal tovább hajtott.

A Suzuki sofőrje elismerte felelősségét, kitöltötték a betétlapot és mindenki ment tovább. Nyilván dühítő egy ilyen helyzet, hiszen az igazi felelős sosem lesz meg, de azért a suzukis még várja a BMW-s jelentkezését.

Depositphotos