2024. január 02. | 14:43

A hajsza során a menekülésre használt jármű mellett egy rendőrautó is a vízbe került.

A strandszezon ugyan már régen véget ért, azonban a pittsburghi illetőségű Jeremy Neal úgy döntött, autójával együtt megmártózik a medencében. A szokatlan eseményt egy autós üldözés idézte elő, a következő bekezdésekben olvashatsz a részletekről.

A 31 éves férfivel kapcsolatban múlt szerdán érkezett bejelentés, miután gyanúsan viselkedett egy benzinkúton. A hatóság lefuttatott egy keresést a Chrysler Pacifica típusú kocsijának rendszámával, ez alapján kiderült, hogy Jeremy Nealt a Braddock Borough-i rendőrség fegyveres bűncselekmény miatt körözi.

Az információ birtokában a rendőrök megpróbálták elfogni az autójában tartózkodó gyanúsítottat. Neal azonban a felszólítás ellenére nem volt hajlandó kiszállni a járműből, ehelyett egy pisztolyt rántott elő a kabátzsebéből.

Az ügyetlen férfi elejtette a fegyvert, amit azonnal megpróbált felvenni. A sikertelen kísérletet követően gyorsan sebességbe kapcsolta az autót, majd menekülni kezdett.

A hírek szerint Neal nagy igyekezetében egy építési területre is behajtott, ahol majdnem elütött két munkást, illetve egy trélerrel is ütközött. A rendőrök ekkor még nyomát vesztették a menekülő férfinak, a járművet azonban egy nappal később ismét megtalálták.

A hatóság emberei ekkor már nagyobb létszámban vonultak ki a helyszínre. Neal ismét menekülőre fogta, ám vesztére egy nyilvános medencébe hajtott, az autója víz alá merült, a rendőrök pedig elkapták a gyanúsítottat.

A Chrysler Pacifica mellett egy rendőrautó is víz alá került, az eset során azonban senki nem sérült meg. A járműveket búvárok és vontatókocsik segítségével tudták kiemelni a vízből.

Tavaly nyáron egy arizonai háztulajdonos volt szemtanúja egy hasonló esetnek. Neki a kerti medencéjéből kellett kihalásznia egy Teslát.

Pixabay