2023. szeptember 04. | 14:17

A rendőröknek ez volt a lehetősége a legbiztonságosabban összeszedni az úttestre került veszélyes tárgyat.

Előfordul, hogy valaki felelőtlenül, figyelmetlenül vagy egyszerűen csak véletlenül rosszul rögzít valamilyen rakományt. Ez különösen kellemetlen, ha a rakomány egy nagy forgalmú úton hagyja el az autót, és ezzel veszélyeztet másokat is.

Korábban már írtunk arról, hogy emberek időnként egészen komoly veszélyt jelentő tárgyakat hagynak el az autópályán. Most ismét ez történt, igaz, csak az M0-s autóúton, amin ugyanúgy hatalmas forgalom megy keresztül.

Egy háló esett le valamelyik autóról vagy teherautóról a külső sáv közepére. Ez különösen veszélyes lehet, mert ha valaki véletlen rámegy, annak feltekeredik kerekére és akár blokkolhatja is azt, amitől irányíthatatlanná válik a jármű.

Látszólag jelen helyzetben mindenki figyelt, mert a leállósávon kerülgették a hálót, de szerencsére többen is bejelentették az esetet. A közút munkatársai is elindultak, de egy rendőr sokkal közelebb volt, így ők oldották meg a helyzetet.

A járőr bekapcsolta a villogóját és lelassította a forgalmat, bár kiszállni még így is veszélyes lépés lett volna. Ezért csak kinyitotta az ajtót, ahogy a hálóhoz értek és felhúzta magához, amennyire tudta, nehogy a hátsó kerekébe akadjon.

Ezután autóval kigurultak a leállósávra, elengedték a forgalmat és kiszálltak. A hálót kihúzták az úttesten kívülre és felkötözték a szalagkorlátra, nehogy a szél visszavigye az M0-ra.

Nem sokkal később megérkezett a közútkezelő munkatársa is, aki lekötözte és begyűjtötte a hálót, majd elszállította. Nem történt baleset, de a közutasok továbbra is felhívják az emberek figyelmét, hogy a csomagrögzítést vegyék komolyan, mert mások testi épsége vagy az élete múlhat rajta.

Magyar Közút