2023. augusztus 09. | 11:48

A 20 éves autós valószínűleg a megengedettnél sokkal gyorsabban hajtott autójával, és végül a ház emeletén kötött ki.

Már a '90-es években sokan vizionálták, hogy nagyjából napjainkra elérhetőek lesznek a repülő autók, és láss csodát. Vannak már egészen különös koncepciók, amik tényleg működnek, miközben egy amerikai fiatal szimplán a lendületre bízta.

Egy öreg Toyota Corollával közlekedett a 20 éves sofőr a Pennsylvania államban található Lewiston városában. A megengedett sebességnél valószínűleg jóval gyorsabban hajtott, mert egy baleset következtében egy ház emeletén kötött ki.

A könnyűszerkezetes családi ház felső emeleti szobájában a baleset idején szerencsére senkisem tartózkodott éppen. Meglepő módon az autót vezető fiatal is csupán karcolásokat szerzett a manőver során, a saját lábán szállt ki az autóból.

Ennek ellenére kórházba szállították, ahol megvizsgálták és bent tartották megfigyelésre. Ha kijön akkor, viszont nem lesz egyszerű dolga, hiszen a helyi rendőrség szándékos cselekményként kezeli a helyzetet.

Az autóját a házból a tűzoltók szedték le három óra folyamatos munkával. A helyi önkéntes tűzoltóság ügyintézője elmondta, hogy ilyen eseteket legfeljebb a filmekben lehet látni.

A ház emeletén tátongó hatalmas lyukat a család és a tűzoltóság közösen egy ponyvával fedte le úgy, hogy a közelgő viharokat is kibírja. Ezen felül megvizsgálták, és ahol kellett megerősítették a ház szerkezetét, hogy a családnak ne kelljen elhagynia azt.

A rendőrség egyelőre vizsgálja az eset körülményeit. A legvalószínűbb, hogy a fiatal nagy sebességgel ráhajtott egy vízátvezető csatornára, és az dobta meg az autóját.

A rendőrség a sofőrt jelenleg súlyos testi sértéssel, gondatlan veszélyeztetéssel és rongálással is gyanúsítja. Ha minden pontban bűnösnek találják, akkor akár 5-től 20 évig terjedő szabadságvesztésre is számíthat.

Depositphotos