2023. június 19. | 10:45

A férfi óriási sebességgel rombolt be egy ház udvarába, majd a baleset után menekülni próbált.


FRISSÍTÉS (08.11.): A Kecskeméti Járási Ügyészség a vádlottat ittas járművezetés vétsége miatt gyorsított eljárás keretében bíróság elé állította és vele szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés büntetés és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabására tett indítványt.

A bíróság a férfit bűnösnek mondta ki ittas járművezetés vétségében és – az ügyészi indítvánnyal egyezően – végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre és közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte. Az ítélet nem jogerős, mivel ellene az ügyész, súlyosításért fellebbezett. 


Hatalmas zajra lettek figyelmesek június 16-án annak a lajosmizsei háznak a lakói, akiknek az udvarába becsapódott egy autós. Az esetet több szögből is rögzítették térfigyelő kamerák.

Először az látszik, hogy egy autó olyan 100 km/óra körüli sebességgel halad egy kertkapu felé. Ezt fékezés nélkül átszakítja, majd az udvaron parkoló autóba csapódik.

Az érkező autó a becsapódáskor még a földtől is elemelkedik, majd megpördül és nem sokkal később megáll. A balesetben az autót egy fokozottan ittas férfi vezette, akinek egyébként vezetői engedélye sincs.

Sőt, még az autó sem volt az övé, egy ismerősétől kérte kölcsön. A legnagyobb baj mégis az volt, hogy a baleset során a 3 éves kislánya a hátsó ülésen utazott, akivel vélhetően nem is foglalkozott.

Hiszen a baleset után megpróbálta beindítani az autót, hogy elmeneküljön, de nem sikerült. Ezt követően kiszállt, hogy úgy tűnjön el, de annyira részeg volt, hogy menni sem bírt rendesen.

A 3 éves kislányt végül a házból kiszaladó ijedt család mentette ki az összetört autóból. Lepedőbe csavarták, hogy ne fázzon, majd hívták a mentőket, akik a kiérkezésük után azonnal ellátták.

Az eset során a kislánynak könnyed fejsérülései voltak csak, míg az autót vezető ittas férfi nem sérült meg. Az udvaron a baleset idején senki sem tartózkodott, így szerencsére nem történt tragédia.

Depositphotos