2023. augusztus 16. | 14:03

A heves esőzések következtében megáradt egy hegyi patak, amely súlyos sárlavinát okozott.

Sárlavina sodort el egy alpesi várost Olaszország északi részén. Nagyjából 120 ember kényszerült arra, hogy elhagyja otthonát a természeti katasztrófa miatt.

Az eset azután történt, hogy a heves esőzések miatt megduzzadtak a helyi folyók. A feljebb található Merdovine-folyó váratlanul elhagyta a medrét és fellazította a földet.

Ezt követően sűrű sárlavina árasztotta el Bardonecchia városát és az ott élőket. Az olasz hírügynökségek információi szerint az áradásnak és a lavinának egyelőre nincs se halálos áldozata, se sérültje.

A városban jelentős károk keletkeztek, ezek eltakarítása rengeteg idő és pénz lesz. Mellette fekszik egyébként egy camping is, ahol több lakóautóban pihenő turistát is ki kellett menekíteni.

Egyre gyakoribbak az olyan heves esőzések Európa-szerte, amelyek a közutakat is elárasztják. Még májusban történt Magyarországon az az eset, ahol a heves esőzések miatt az M4-esen hömpölygött a sáros víz. Az útszakaszt le is kellett zárni egy ideig.

Januárban Los Angeles környékén járt pórul egy Audi RS3 tulaja, akinek autóját szinte teljesen betemette egy sárlavina. Bár a sofőr könnyebben megúszta, az autó már nem volt ilyen szerencsés.

Depositphotos