2023. május 18. | 12:23

A helyzet odáig eszkalálódott, hogy az út egy részét le kellett zárni.

Nemrég felrázta az egész országot, amikor egy profelhő tömegbalesetet okozott az M1-es autópályán. Több mint 40 jármű ment össze, miután egy porátfúvás miatt minimális lett a látótávolság.

Az eset során több autó kiégett és sokan megsérültek, egy ember pedig meghalt. Még mindig zajlik a történtek vizsgálata és a biztosítók kifizetései is, erre itt a következő esemény.

Ez mondjuk pont az ellentéte az előző természeti csapásnak, hiszen itt nem por, itt sár és víz nehezítette a forgalmat. Konkrétan sárlavina folyt át az M4-es autóúton Albertirsa térségében.

Az átfolyás odáig fajult, hogy a hatóságok lezárták az érintett szakaszt az autósok elől. Hiszen nem csak nagy mennyiségű víz, de vastag sár is került az úttestre.

Ez valószínűleg a szomszédos földekről folyt le, és a csatornarendszer ezt már nem bírta kezelni. Egyelőre úgy tudni, hogy az esetnek nincsenek károsultjai vagy sérültjei.

Ilyen mennyiségű víz vagy sár esetében már nagyon óvatosan kell közlekedni és elfelejteni a megengedett 110 km/óra körüli sebességhatárt. Már tiszta vízen is az autó megúszhat és irányíthatatlanná válhat, ami balesethez vezet.

Depositphotos