2023. augusztus 14. | 14:44

Bevágódott a körforgalomba az illegális bevándorlókkal teli kocsival a rendőrök elé, majd pedig megpróbált elmenekülni a 26 éves román sofőr.

Még vasárnap délután járőröztek Szeged közelében a A Készenéti Rendőrség XXII. Bevetési Osztályának munkatársai, amikor egy nem mindennapi jelenetsor játszódott le. A szolgálatban egyébként cseh kollégáik is részt vettek, a közös akció pedig eredményre vezetett.

Éppen az 55-ös számú főúton haladtak, amikor a 25-ös kilométerszelvényben egy körforgalomban bevágódott eléjük nagy tempóval egy kombi Audi. Az autó mozgásán látszódik, hogy rottyra volt pakolva, a lengéscsillapítói pedig már feladták a szolgálatot.

Az igazán vakmerő húzást azonban csak ezután hajtotta végre az Audi sofőrje, hiszen a körforgalomból kiérve lelassított, kinyitotta az ajtót (majdnem rányitva egy szembe érkezőre), majd pedig kiugrott a sofőrülésből és futva kezdett menekülni. 

A járőröknek innentől már nem volt nehéz dolguk, a bozótos felé szaladó férfit hamar elfogták. Mint kiderült, volt miért futnia, hiszen embercsempész volt a sofőr, az Audiba pedig 12 illegális határátlépő volt bezsúfolva.

Mindannyian szír állampolgárnak vallották magukat, de okmányokkal nem rendelkeztek, és jogszerű magyarországi tartózkodásukat sem tudták semmivel igazolni. Így őket a közben helyszínre érkező Csongrád-Csanád vármegyei rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A 26 éves román sofőrt elfogását követően a rendőrök ellátásra beszállították az orvosi ügyeletre, ahol hámsérüléseit ellátták. Ezt követően történt meg gyanúsított kihallgatása és őrizetbe vétele. A Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság embercsempészés miatt indított vele szemben büntetőeljárást, és kezdeményezte letartóztatását. 

Police.hu