2023. szeptember 14. | 12:55

A korábbi labdarúgó éjszaka, elektromos rollerrel közlekedett, amikor a villamossínek környékén eshetett el.

Mindössze 37 éves volt az a Heidt Edina, aki múlt hét pénteken éjjel a II. kerületi Frankel Leó úton haladt elektromos rollerrel. Egy céges rendezvényről igyekezett haza, amikor megtörtént a baj. 

“Azonnal két mentőegységet is riasztottunk a helyszínre. A nő eszméletlen állapotban volt, súlyos koponyasérülést szenvedett. Helyszíni állapotstabilizálás után traumatológiai osztályra szállították válságos állapotban” - mondta el Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője az RTL számára.

Sajnos hiába küzdöttek megfeszített erővel az orvosok Heidt Edina életéért, nem tudták megmenteni. Röviddel a kórházba szállítását követően örökre megpihent.

Edina a nagypályás bajnokságban és futsal bajnokságban is részt vett korábban. Rengeteg mérkőzést játszott a Gyulai Amazonok színeiben. Összesen 208 tétmérkőzésen lépett pályára a Magyar Labdarúgó Szövetség adatbázisa szerint, ezeken 147 gólt szerzett.

A klub vezetőedzője, Molnár Zoltánné elmondta, Edina fiatal anyuka volt, most ment iskolába a kislánya. Szeretnének létrehozni egy alapítványt, amelyen keresztül segíthetik lánya életét és jövőjét.

Csörgő László, a drivingcamp vezetéstechnikai oktatója szerint a közösségi elektromos rollerek kissé nehéz szerkezetek, az irányításuk némi felkészültséget igényel. Mivel kis kerékkel rendelkeznek, a kátyúk, villamossínek és más akadályok komoly veszélyt jelenthetnek a rolleresek számára. Mivel maga a roller nagy súllyal rendelkezik, nagy sebességnél könnyen kibillenhet.

Ennek ellenére Csörgő László szerint lenne helyük az e-rollereknek az utakon, mivel enyhítheti a dugókat a nagyvárosokban és környezetbarát közlekedési eszköz. Ugyanakkor szorgalmazza, hogy sebességkorlátozást vezessenek be rájuk, szigorú lenne a szállítható személyek számában. Szerinte biztonságosabban lehetne közlekedni velük védőfelszerelés nélkül is, ha nem mennének olyan gyorsan velük.

Párizsban drasztikus lépést hoztak a bérelhető elektromos rollerek kapcsán. Szeptember 1-jével kitiltották őket a francia fővárosból. Magyarországon nincs ilyesmi tervben, viszont könnyen lehet, hogy hamarosan kötelező biztosítást kell majd kötni rájuk.

Gyulai Amazonok, Pixabay