2024. január 03. | 13:26

Ismét egy ámokfutó randalírozott a budapesti gyorshajtók Mekkájának számító Árpád hídon.

Vannak, akik mások hibájából sem tanulnak. Pedig a mai napig nem lehet elfelejteni azt az értelmetlen balesetet, amely egy kerékpáros fiatal halálához vezetett még a nyáron.

Mivel az egész országot megrázó eseményről van szó, aligha elképzelhető, hogy a felvételen látható BMW M5 sofőrje ne hallott volna róla. Pedig úgy száguldott tegnap éjszaka az Árpád híd pesti oldalán Buda irányából, mintha az élete múlna rajta, és semmi más nem érdekelné.

Még a középső sávban szabályosan, 69 km/órával közlekedő kamerás autót is majdnem félrelökte sietségében. Baleset ugyan nem lett az ámokfutásból, de a felvétel végén látni lehet, hogy olyan erővel lépett a sofőr a fékre, amivel működésbe hozta a vészvillogtató biztonsági rendszert is.

A felvételen látottak alapján nagyjából 180-190 km/órás tempóval haladhatott el, ami ennek a modellnek szinte sétatempó. Az M5 f90-es szériája ugyanis 4.4 literes duplaturbós V8-as benzinmotorjával 600 lóerőt és 750 Nm-es csúcsnyomatékot képes leadni, amivel a hatalmas szedán 3,4 másodperc alatt éri el a százas tempót, végsebessége pedig 250 km/óra, elektronikusan korlátozva, amúgy M Driver’s Package opcióval 305 is lehet.

A BpiAutósok videójának második felében pedig egy szerencsétlen besorolást láthatunk, ahol két suzukis okozott egymásnak kellemetlen pillanatokat a 4-es főúton, Szolnoknál. A rövid felhajtón a sárga WagonR+ vezetője az irányjelző kirakásával egy időben már sorolt is be a főútra, ahol azonban a kelleténél kissé nagyobb tempóval érkezett egy régi Swift.

Az ABS nélküli ötajtós leblokkolt kerekekkel, kissé már a szemközti sávba áttérve kerülte el a találkozást márkatársával. Szerencsére a szemből érkezőket nem ijesztette meg különösebben, ahogy a WagonR+ mögött szintén besoroló Dacia sofőrjét sem.

Baleset ugyan itt sem történt, a 70-es táblát valószínűleg nem véletlenül tette ki az útkezelő. A közelmúltban egyébként egy türelmetlen BMW-sről már láthattunk videót, aki ráadásul kárt okozott, majd elhajtott – itt tekinthető meg.

BMW