2023. július 04. | 09:15

Az Opel Corsa sofőrjére többen is villogtak, végül a Magyar Közút munkatársainak sikerült észhez téríteni őt.

Sajnos az utóbbi időben megszaporodtak az olyan esetek, amikor valaki forgalommal szembe hajt fel autópályákra/autóutakra. Erről a jelenségről korábban egy részletes anyagot készítettünk, keresve a lehetséges okokat.

A Magyar Közút most közzétett egy videót, amelyben egy hasonló eset játszódik le. Az M0-s autóúton az M3-as felé vezető oldalon végeztek kaszálási munkákat az 55-ös kilométerszelvény közelében, amikor olyat láttak, amit nagyon nem szerettek volna.

Egy autós közeledett feléjük, forgalommal szemben. Az esetet a térfigyelő kamerák is rögzítették, ahol jól látszik, hogy amikor az Opel Corsa sofőrje a felhajtónál a halszálkás részhez ér, ahelyett, hogy továbbhajtana, rögtön megfordul és a forgalommal szembe kezd haladni.

Többen villognak rá, szerencsére minden autósnak sikerül őt kikerülnie. A Küzút munkatársai megállították az idős férfit, és megpróbálták neki elmagyarázni, hogy rossz irányba halad és ezzel magát és másokat is veszélyeztet.

Először nem nagyon értette, hogy mi a probléma, de végül sikerült vele megbeszélniük a dolgot. A közutasok egy rövid időre megállították a forgalmat, a corsás pedig megfordult és elindult a helyes irányba. A közütasok jelezték neki, hogy az első lehajtónál hagyja el a pályát.

A mérnökség diszpécserei a kamerafelvételeket visszanézték, majd azokat átadták a rendőrségnek, akik ki fogják vizsgálni az ügyet. Döbbenetes, hogy még a belső sávban is haladt egy ideig szemben a forgalommal, csoda, hogy nem történt tragédia.

Az ilyen esetek elkerülése érdekében a Magyar Közút azt kéri, hogy mindneki figyelje a kihelyezett táblákat és jelzéseket. Legyen gyanús az, hogy ha a felhajtó íve nem komfortos, ha balra kis vagy nagy ívben kell rákanyarodni egy gyorsforgalmi útra és utána az elválasztósáv a jobb oldaladon van. Akkor tuti, hogy valami nincs rendben. 

A esetről készült videót az alábbi Instagram-poszban tekintheted meg. Ha a böngésződ nem jeleníti meg és a „Third-party media, can we show it?" szöveget látod, az „Always for Instagram" vagy az „Only this media" gombokra nyomva láthatóvá válik a videó.

Magyar Közút