2023. november 02. | 07:59

Szerda este tragédia történt a gödi vasúti átjáróban, ketten életüket vesztették.

Halálos baleset történt szerdán egy vasúti átjáróban, a gödi Mikszáth Kálmán utcánál. Egy személyautó hajtott a sínekre, miközben a MÁV szerint a fény- és félsorompó is megfelelően működött.

A Nyugati pályaudvarról Szobon át a csehországi Breclavba közlekedő Metropolitan EuroCityvel ütközött az autó. A vonatok a helyszínelés és a műszaki mentés idején nem jártak Vác és Dunakeszi között, itt pótlóbuszokkal lehetett közlekedni.

A Mávinform szerint 18:50-től egy vágányon megindulhatott a vonatforgalom Dunakeszi és Göd között. A helyszínelés egészen éjszakáig tartott, a Budapest–Vác–Szob-vonalon akár 40 perces késésekkel is kellett számolni.

A balesetben két, az autóban ülő személy életét veszette. Egy gödi Facebook-csoportban megjelent információk szerint az autó pont az átjáróban robbant le, benne egy idős házaspár ült. A szemtanúk szerint a férfi próbálta letolni az autót a sínekról, a nő mozgássérült volt.

Ezt a rendőrség még nem erősítette meg, Szabóné Berki Bianka, a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője csak azt közölte az MTI-vel, hogy az autóban két ember meghalt. Az ügy kivizsgálása jelenleg is zajlik.

Az utóbbi időben egyre több az ehhez hasonló baleset, számtalan autós hajt a sínekre, sokszor a lezárt félsorompó ellenére. Az elmúlt évben több tucat halálos baleset történt vasúti átjárókban, minden esetben a sínekre hajtó figyelmetlen autósok miatt.

A témáról korábban egy részletes videót is készítettünk, amit itt lehet megnézni:

MTI / Mihádák Zoltán