2019. március 20. | 13:00

Pénteken startol az Automobil és Tuning Show, amely a legnagyobb autós fórum Magyarországon

Mivel ez az ország legnagyobb szakmai fóruma, így természetesen az Alapjárat is képviselteti magát. Az "A" pavilon 10-es standján szeretettel várnak téged a szerkesztőség tagjai az esemény mind három napján. Akár személyesen is felteheted kérdéseidet a híradósainknak, Rupa Adriennek és Hajas Imeldának, szelfizhetsz Müller Attilával vagy szakmázhatsz Erős Márkkal, az autós tesztvideók arcával.

Az a fentieken kívül a kollegák különböző programokkal, játékokkal készülnek neked, valamint két különleges autócsodát is megtekinthetsz.

Köztudott rólam, hogy szívemen viselem a hazai autósport hányattatott sorsát és szeretnék minél több olyan pilótáról publikálni, akik tettek már le valamit az asztalra, de mégsem kaptak elegendő média hátszelet, vagyis kevésbé ismertek azok számára, akik nincsenek benne nyakig ebben a világban.

Ennek okán szerettem volna minél több hazai autóversenyzőt a standra csábítani egy közönségtalálkozóra és beszélgetésre, de sajnos egyéb elfoglaltságaik vagy kötelezettségeik miatt sokan nem tudnak eljönni. Viszont ketten biztosan ott lesznek az Alapjárat standján az "A" pavilon 10-es száma alatt.

Szombaton délelőtt 11 órától biztosan ott lesz Volentér Balázs, aki tavaly sporttörténelmi tettet vitt véghez azzal, hogy LMP3-as autót tesztelt. Előtte egyetlen magyar versenyző sem körözött ilyen Le Mans Prototípussal. A fiatal pilóta nem állt meg itt, ugyanis a szezon végén cseh csapattársával és a Janik Motorsporttal a dobogó legfelső fokára repítették a Norma M30-as versenyautót. A budapesti pilóta gokarttal kezdte a karrierjét, majd egy Formula Renault 2000-es versenyautót terelgetve gyűjtötte a bajnoki címeket. Ezután ült át a prototípus volánja mögé, amivel Európa versenypályáira repítette az Alapjáratot is, amely helyet kapott az M30 LMP3-ason. Erről a kategóriáról nem árt tudnod, hogy ez belépőszintnek számít a hosszú távú versenyzés világába, ahol az LMP1, illetve az LMP2 képviseli a csúcsot.

Szombat délután 14 órától pedig Nagy Norberttel, a Zengő Motorsport fiatal pilótájával találkozhatsz, aki 2018-ban élete legszebb és legnehezebb szezonját teljesítette egy TCR Cupra volánja mögött. Annak ellenére, hogy az évad neki és a csapatnak is nehezen indult, az utolsó európai forduló helyszínén, a Szlovákiaringen maga mögött tudta tartani a négyszeres világbajnokot Yvan Müllert, és másodikként intette le a kockás zászló, ez volt élete legjobb eredménye a WTCR-ben. Norbert tisztességgel végigjárta a ranglétrát, gokarttal kezdte, majd különböző szériákban próbálta ki magát. Az Európai Túraautó Bajnokságban (ETCC) töltött utolsó két évében -2016-ban és 17-ben - előbb megszerezte az összetett értékelés harmadik, majd második helyét egy Seat Leonnal.

Ha arra jársz, mindenképpen állj meg a standunknál, mert elvétve találkozhatsz más pilótákkal is!

Az első AMTS 2006-ban még Szegeden volt, 2008-tól pedig már a Hungexpo ad otthont a szokásos évindító eseménynek. Évről évre emelték a színvonalat, a programok mennyiségét, ennek fényében tavaly közel 54 ezer ember látogatott ki a több, mint 100 ezer m2 alapterületű rendezvényre a három nap alatt.

Általában egy kardinális pont a kijutás, nos az elmúlt évekből okulva, ha teheted ne autóval gyere. Egy köpésre van Kőbánya felső vasútállomás, így annak aki a belvárosból jön, egy kitűnő opció lehet. Valamint az Örs vezér térről is pár perc alatt ki tudsz jutni a 10-es busszal.

Van már jegyed? Ha nincs még vásárolhatsz online, vagy személyesen nyitvatartási időben a helyszínen.

Egyetlen belépő megvásárlásával az alábbi programokat tekintheted meg az Az Automobil és Tuning Show ideje alatt:

 • Carstyling.hu Tuning Show – hazánk legnagyobb autótuning showja
 • Új autók kiállítása – szalonautók, márkaimportőrök és koncepciók bemutatkozása
 • EV-GreenTech – elektromos autó kiállítás és az elérhető kínálat bemutatkozása
 • Classic Automobil Show - restaurált klasszikus autók, veteránok, oldtimerek
 • Magyarok a világ járműgyártásában - hazánk nagyjai az autó- és motoriparban
 • DRIFT és GYMKHANA Bajnokság – A látványos autósportok exkluzív versenye
 • OFF-ROAD Show – Minden, ami terep, épített, látványos pályán
 • Hot Rod Show – döbbenetesen átépített veterán járművek kiállítása
 • Tuning találkozó és kiállítás - több száz magánépítő és klub bemutatkozása
 • Gyári Csúcsmodellek – exkluzív tárlat a márkák sportmodelljeiből
 • SUV Zóna – szabadidőautó kiállítás és az elérhető kínálat bemutatkozása
 • Egész napos programok – kültéren és beltéren egyaránt, az egész családnak

Az Automobil és Tuning Show 2019-es nyitvatartása:

 • 2019. március 22-23: 9:00-19:00 óráig
 • 2019. március 24: 9:00-18:00 óráig