Finom falatok luxusautókkal vértezve - GALÉRIA!

Közzétéve:
2019-04-08, 14:11

Az Infiniti Center Budapest brunch eseményére voltunk hivatalosak, melyet április első hétvégéjén bonyolítottak le

Rozman Árpád, Infiniti márkaigazgató által kaptunk meghívást a rendezvényre, melynek keretén belül ízletes reggelivel, kávéval fogadták az érkezőket, illetve lehetőséget biztosítottak a márka kínálatába újonnan érkező, eddig még nem látott modellek tesztelésére, kipróbálására is.

Infiniti Center Budapest újautó bemutató

Kellemes hely a Váci úti szalon, mindig felhőtlen boldogság örvendeztet, ha arrafelé kell vennem utamat. A kereskedésbe lépve folytonosan friss gumiabroncs- és újautó illat csapja meg az orrom, mintha a bent díszelgő presztízsautók sorra abban a pillanatban gördültek volna le a gyártószalagról, egymás után.

Infiniti QX60 SUV beltér

A márkahűség netovábbjait képviselve voltak olyan VIP ügyfelek, akik saját Infinitijükkel gurultak el a rendezvényre, hogy kipróbálhassák tulajdonukban álló modelljük utódját, vagy esetleg lecseréljék azt egy teljesen más kategóriájú típusra.

Ha már úgy adódott, hogy szombat délelőttünket ott ütjük el Adrival (amit természetesen a legkevésbé sem bántunk), éltünk a lehetőséggel és elvittük egy körre (volt az több is) a Q60-at, illetve annak szöges ellentétét, a QX60-at is megjárattuk.

Infiniti QX60 hétüléses SUV

A Q60S olyan érzéseket keltett életre bennem, amit azelőtt még soha nem volt szerencsém tapasztalni. Nem egyszerű kiírnom magamból, mit is éltem át a volán mögött, de azért teszek egy próbát: a japán sportkupé szíve, a Nissantól származó 3,0 literes hathengeres ikerturbós VR egység egészen 6400-ig elforgatható, gázreakciója valami szürreális volt. Nulláról 5,0 másodperc alatt gyorsul 100 km/h-ra, a hatalmas féktárcsák pedig pillanatok alatt képesek visszafogni a nagyjából 1 800 kg-mos bódét.

Infiniti QX60 3,5 literes motor felirat

A prémiummárka újhullámos tulajdonságokkal felruházott modelljeit is szemügyre vettük testközelből. A QX60 a Q60-nal szemben a másik véglet megtestesítője volt, benne elegáns kamionsofőrnek érezhettem magam. Európában elsőként a 2019-es AMTS-en debütált a hétüléses SUV, a 3,5 literes V6-os által produkált dallamok simogatták a fülemet. Nem telt sok időbe, mire rádöbbentem, hogy valójában egy 5,0 méter hosszú, 1,7 méter magas monstrummal is lehet felvágósan közlekedni, akárhova besorolni.

gyöngyházfehér Infiniti QX60 szemből

A régi/új ügyfelek arcán elégedettség mutatkozott a próbavezetések után, és ami még ennél is jobb hír - a márka európai létjogosultságát tekintve - az nem más, minthogy az Infiniti a közeljövőben a keleti blokk felé igyekszik orientálódni, várhatóan onnan érkeznek majd hazánkba és egyes országokba a brand nem csupán lélegzetelállító, hanem egyben környezettudatos autócsodái.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

1957 Imperial Crown, meggyvörös, elölnézet, oldalnézet, balról
2019. május 12.
1957-ben az Imperial bemutatta egyik legikonikusabb zászlóshajóját, a Virgil Exner tervezte Crownt. Az autó nem csak méreteivel, de teljesítményével és felszereltségével is túlszárnyalta a kor legelitebb luxusautóit
1931 Cadillac Series 452 V16, RM Sotheby’s aukció
2019. szeptember 01.
Az RM Sotheby’s aukciós ház monterey-i árverésén 1,46 millió dollárért, vagyis megközelítőleg 423,7 millió forintnak megfelelő összegért kelt el egy 1931-es Cadillac Series 452 V16 Roadster

További hírek