Esemény és programajánló 04.14. – 04.15.

Frissítve:
2018-09-18, 21:58

Programok terén igazi dömping várható a hétvégén, Veterán Járműtalálkozó, FritzenFest, Red Sun Fest, Tuning találkozó Balatonfüreden, Ford Mustang találkozó és Budapest – Tata Rally Historic! Az Alapjárat ott lesz, légy ott te is!

Veterán Járműtalálkozó

A biatorbágyi Premier Outlet Center ad otthont a találkozónak, ami egyébként az Oldtimer Premier nevet viseli. Az Oldtimer Premier – Veterán Járművek Találkozója, azért jött létre, mert két, a veteránautókat kedvelő klub, a „Bogarasok”, és a „Minisek” úgy döntöttek 2011-ben, hogy egy, azóta már megszűnt rendezvény, az Oldtimer Sokadalom betétprogramjaként szerveztek egy olyan ingyenesen látogatható találkozót, ahol a klubtagok találkozhatnak egymással, kapcsolatokat építhetnek és természetesen a közönséggel is, akik megcsodálhatják ezeket az autókat.

veterán autó

Az első találkozón 600 autó vett részt, 2012-ben már 750 járgány mutatta meg magát. Az azt követő évben 2013-ban megújult a rendezvény, ismét 750 oldtimer részévtelével. A következő esztendők során a szervezők folytatták a munkát, hogy még színesebb legyen a program, az autók száma pedig növekedett. Ha ellátogatsz, biztosan nem fogsz csalódni, mi ott leszünk!

Budapest – Tata Rally Historic

Harmadik alkalommal rendezik meg szombaton és vasárnap a Budapest – Tata Rally Historic versenyt, ahol a versenyhangulat párosul gyönyörű régiségekkel, így ez a rendezvény egy igazi csemege az autók és autósport kedvelőknek. A verseny különlegessége, hogy itt az nyer, aki az átlagsebességet a lehető legpontosabban betartja. Ezt a szervező szakaszonként előírja, de az nem lehet több 50 km/h-nál.

A versenyzők három kategóriában indulhatnak. A Historic Tradicionális kategóriában csak 1990 előtt gyártott autók vehetnek részt. Analóg műszereket használhatnak a résztvevők, elektronikus speedtable vagy GPS alapú eszköz használata szigorúan tilos! A Historic Club kategóriában szintén az 1990 előtt gyártott autók indulhatnak, ugyanakkor bármilyen modern műszer használata megengedett. A Modern Club kategóriában pedig bármilyen autó indulhat és bármilyen műszert használhat. A verseny nemzetközi, így külföldi indulók is szép számmal állnak rajthoz.

rally historic

FritzenFest és Red Sun Fest

A FritzenFest jelenleg a legnagyobb német autós találkozó Magyarországon, idén az elsőt fogják megtartani szombaton, melynek a tököli repülőtér adja a helyszínt. A német autók szerelmeseinek szinte kihagyhatatlan a rendezvény, ugyanis évről-évre számos autócsoda látható a fesztiválon. A kapunyitás reggel 9 órakor esedékes, a regisztráció ekkortól hajtható végre. A programok között szerepel autós szépségverseny több kategóriában, felni kitartó verseny és kipufogó tolóerő mérés is. Fontos, hogy motorosok is mehetnek, nekik is lesz szépségverseny 30 év alatti és feletti kategóriában is.

Red Sun Fest vasárnap került megrendezésre a tököli reptéren szintén, ahol a japán autósok mutatják meg egymásnak és az érdeklődőknek azt amijük van és az biztosan nagyon ütős lesz. Lóerőben, japán formavilágban, új és régi, egyedi építésű autókból nem lesz hiány. A látogatóknak szintén sok programmal készülnek a szervezők. Az Alapjárat csapata, szombaton és vasárnap is ott lesz a tököli reptéren!

 japán autó

11. Balatonfüredi Tuning találkozó és 12. Ford Mustang találkozó

Balatonfüreden az egyedi és tuningolt autóké lesz a főszerep, ez az ország egyik legnagyobb eseménye, ahol ilyen autókkal lehet találkozni. Helyszín a jól bevált Kisfaludy Strand parkoló Balatonfüreden. Az érdeklődők biztosan nem fognak unatkozni, a látvány és hanghatás mellett lesz autós szépségverseny temérdek kategóriában, hi-fi hangnyomás és kipufogó verseny is lesz és freestyle motoros show is Hujber Péterrel. Meg persze sok minden más.

A Ford Mustang az egyik leglegendásabb sportautó a világon, természetesen itt Magyarországon is sokan szeretik és rajonganak érte. Tahitótfalu őket várja ezen a héten szombaton, ugyanis 12. alkalommal kerül megrendezésre a Ford Mustang találkozó. Temérdek ember, temérdek Ford Mustang a látvány pedig magáért fog beszélni. A látogatókat a Mustangok mellett koncertek és autós szépségverseny is szórakoztatja majd. Természetesen Balatonfüreden és a Ford Mustang találkozón is találkozhatsz az Alapjárattal!

Ford Mustang

Fotók:

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Trackwood és MX-5 Találkozó vár a hétvégén
2018. augusztus 22.
Lassan vége az augusztusnak, de még mindig nem maradsz autós programok nélkül. Máriapócson egy elég komoly drift bajnokság, míg Kunmadarason MX-5 találkozó vár rád.
Lónyai Pál verseny közben
2019. augusztus 09.
Hétvégén tipikus nyári időjárás várható, ilyen időben a legjobb csillapítani a benzingőz hiányt.

További hírek