FritzenFest 2018: Németek a köbön – GALÉRIA!

Közzétéve:
2018-04-14, 19:36

A FritzenFest tavaszi találkozója 2018-ban is izgalmas összeállításokat tartogatott a kilátogatók számára. Szerencsénkre a német vonal tombol hazánkban: Volkswagenek, Audik, BMW-k, Mercedesek következnek kóros mennyiségben!

2018. április 14-én került megrendezésre az ország egyik legnagyobb német autós találkozója a Tököli repülőtéren. Mivel az én szívemhez a nyugati vonal áll inkább közelebb, ezért le is csaptam a lehetőségre, pontosan úgy, mint Adri a holnapi Red Sun Fest Japán Autós Találkozóra, amit ugyanitt fognak lebonyolítani. Neki is indultunk ebéd után, cimborám alaposan lemosta érkezés előtt az E92-t, hiszen ha már ilyen helyre megyünk, csillogjon rendesen.

FritzenFest 2018 - Alapjárat

Szerencsére a napsütés egész nap kitartott, a tarkónk rendesen csalogatta magához a sugarakat azonnal, ahogy megérkeztünk a helyszínre. Hirtelen finom gumiillatra lettünk figyelmesek, így megindultunk a driftpálya egyik sarkához, ahol a Drifted Országos Bajnokság: Pro / SemiPro / Street kategóriákban folyt és vonatban közlekedtek kilinccsel előre többek között az E30-ak, E36-ok. Azonban amit hangerő és erőfitogtatást terén kiemelnék az az S14 Silvia, ő vitte a pálmát így kívülről szemlélve. Facebook oldalunkon keresd a mai LIVE adást, ahol rövid ízelítőt kaphatsz a csapatásról!

Német autók gyűltek össze a FritzenFest alkalmával

Ezután kényelmes sétálgatás következett a sorok között. Öröm volt látni, hogy talán az 1980-1990 környékén készült járművek voltak többségben, ami között helyet kapott például a Sierra RS Cosworth, Mercedes W124-esek és 190-esek, E30, E36, E34-es BMW-k többségben, valamint az Audik, Opelek, no meg a nép autói, a Volkswagenek. Itt-ott néhány Trabira is rá lehetett lelni, viszont egy második generációs kombi dízel Passaton akadt meg akaratlanul a szemünk, ami a VÉSŐ nevet viselte. Makulátlan átalakítás, egy ma már ritka alannyal: a felni csavarjaira hívnám fel a figyelmet, ha a galériát lapozod majd! Számomra még mindig az E24 az istencsászár, egyszerűen nem tud senki sem szebbet mutatni annál a cápaszerű orrnál, a frenetikus, nyúlánk testnél. Elcsöppentem.

FritzenFest 2018

Kicsivel távolabb egy biztonságosan kialakított pályán folyt a Gyorsulási Futam OB 402 méteren, amúgy valószínűleg Bárány Attila válogatta a trash-disco zenéket, amire gumifüstben tolták az óriásperecet a bámészkodók. Szerencsére nem voltak tömött sorok, mindenki jó hangulatban figyelhette a driftesek szervizparkjaiban az éppen dolgozó szakikat, gumisokat, akiknek csak gratulálni tudok, hogy a tűző napon, 24 fokban dolgoztak a mi szórakoztatásunk érdekében.

A FritzenFesten a szépségverseny sem maradhatott el az alábbi kategóriákban:

  • Classic – legszebb autó a 1970-es évjáratig
  • Retro – legszebb autó a ’70-es évekből
  • Disco – legszebb autó a ’80-as évekből
  • Young – legszebb autó a ’90-es évekből
  • Neu – legszebb autó 2000-es évjárattól
  • Tuning – legszebb egyedi építés
  • Felgen nutte – legszebb felni
  • Dízel – legszebb dízel autó
  • FritzenFest közönségdíj – közönség által legszebbnek szavazott autó

Kapcsolódó írások

2018-as Suzuki Vitara elölről
2018. október 23.
Több jeles magyar képviselője is volt az autóiparnak világszerte az idők során, mára pedig számos nagyvállalat van jelen az ország különböző térségeiben.
2019. január 21.
A teljes felsőkategóriás szegmens növekedett az elmúlt évben Magyarországon
2019. március 05.
A BMW, a Mercedes és az Audi is számos hibrid és elektromos hajtáslánccal szerelt modellt mutatott be a 2019-es Genfi Autószalonon. Megnéztük őket élőben!
A 8 legszebb hangú V12
2017. június 13.
A V10-ek után mindenképp érdemes a 12 hengeres V motorokat is átnyálazni. Szinte kizárólag szuperautókat és óriás luxus szedánokat szereltek ilyen szívvel, így a hétköznapi autók szóba se jöhetnek.