2017. szeptember 21. | 14:03

Szombaton és vasárnap is lesz elég oka az autók és az autósportok kedvelőinek, hogy útnak induljanak, vagy a képernyők előtt izguljanak. Itthon és külföldön is nagyszerű események, a szezon végére.

Autós események itthon

A Hungaroringen a Volkswagen autóké lesz a főszerep szombaton, így a márka rajongóinak szinte kötelező a részvétel az eseményen. Méltóbb helyszínt keresve sem találhatnának a szervezők az eseményre, a résztvevők a Paddock területén élvezhetik az autók és a programok nyújtotta élményeket. Lesz Wellhello koncert, előadást tart Dr. Zacher Gábor, lesz Hippifalu mozivetítéssel, és tombola, ahol egy Volkswagen Golf kerül sorsolásra, így valaki biztosan nagy mosollyal fog távozni. Facebook esemény: Volkswagen találkozó Hivatalos oldal: www.volkswagen-talalkozo.hu
Egy kép a tavalyi találkozóról

A Tököli reptéren rendezik a Végső Összecsapás nevet viselő Drift versenyt, mely az égő gumifelhőkön kívül egyéb programok is várják a sport szerelmeseit. Lesz gyorsulási futam, RC DRIFT, Drifttaxi, és autószépségverseny is. 10 éves kor alatt ingyenes a belépés, családoknak is tökéletes program, bizony nem mindennapi élménnyel lehet gazdagodni. Facebook esemény: Végső Összecsapás
Garantált az extázis

Autó és motorsport események külföldön

Ezen a hétvégén folytatódik a spanyol Aragónban a MotoGP világbajnokság. Marq Marquez és Andrea Dovizioso pontazonossággal állnak az élen, minden statisztikában egyenlően állnak, így valaki biztosan egyedül fogja vezetni a pontversenyt a futam után. Valentino Rossi lábtörése után rajthoz áll a hétvégén, közölte csapata a Yamaha MotoGP Team. Rossi hétfőn és kedden is motorra ült Misanoban, majd egy szerdai vizsgálat után azt a döntést hozták, hogy megpróbálkozik a versenyzéssel, igaz még nem gyógyult meg teljesen. Rossi jelenleg a 4. helyen áll a pontversenyben.
A MotoGP mindig küzdelmes és színes

Kiss Norbert szombaton és vasárnap is versenyez a híres francia Le Mans versenypályán. Honfitársunk remélhetőleg hasonlóan sikeres lesz, mint a Kamion EB Hungaroringi futamán. Az összetett pontversenyt Adam Lacko vezeti.   A tengerentúlon a NASCAR küzdelmei folytatódnak, a fanatikus autósport kedvelők itt fokozhatják tovább a sport iránti szeretetüket. Ezen a hétvégén a New Hampshire Motor Speedwayen folytatódik a mindig veszélyes és izgalmas küzdelem. A pontversenyt Martin Truex Jr. vezeti, második helyen Kyle Larson áll, harmadik helyezett pedig Kevin Harvick.