Suzuki Guinness-rekord kísérlet a Hungaroringen!

Frissítve:
2018-09-18, 21:59

2018. június 9-én nem kisebb célért gyűltek össze a Suzuki motorkerékpár tulajdonosok, minthogy megdöntsenek egy korábbi Guinness-rekordot.

 A 622 db Suzukival a márkatulajdonosok egy időben és egy helyen tették meg a Guinness-rekord felállításához szükséges 3,2 kilométeres szakaszt, illetve a teljes pályakört. Az instruktorok határozott irányításait követve roppant fegyelmezetten gurult pályára az összes megjelent márkatulajdonos.

Egész héten szeszélyes időjárás volt jellemző az ország nagy részére, és ez alól sajnos a mogyoródi pálya vonzáskörzete sem volt kivétel. Előző éjszaka leszakadt az ég, reggel 7 órakor még zuhogott az eső, majd 9 óra körül kisütött a nap és a Hungaroringen remek motoros idő kerekedett. Ez garantálta a program biztonságos lebonyolítását, de sajnos a rendezvénytől szinte látótávolságban hatalmas kiterjedésű esőfelhő zárta el az utat a motorosoktól. A létszám így nem volt elegendő az új rekord felállításához, de mégis példa nélkülivé vált azáltal, hogy nemcsak pályatörténelmet írtak a Hungaroring aszfaltcsíkján, de az eddigi legnagyobb márkatalálkozót tudhatják magukénak a Suzukisok!

Kígyózó Suzuki sor a Hungaroring célegyenesében

Fleischer Jefte, a Magyar Suzuki Zrt. regionális motorkerékpár marketing menedzsere megköszönte az egybegyűlt motorosok részvételét és a támogató szervezetek munkáját:

„Bízunk benne, hogy a célunkat sikerült elérni, miszerint jól érezték magukat a Suzuki motortulajdonosok az egész napos rendezvényen. Köszönjük azoknak, aki segítették az esemény előkészületeit és mindenkinek, aki a mai napon velünk volt, hogy ezzel még inkább elkezdődjön egy új „korszak”, amiben sokkal szorosabb kapcsolatot szeretnénk kiépíteni a Suzuki motoros klubokkal és minden egyéni Suzuki motorkerékpár tulajdonossal. Mindvégig bíztunk abban, hogy a közösség együttes megmozdulása révén siker koronázza az eseményt. A rekordot most nem sikerült megdönteni, de előfordulhat, hogy később egy másik alkalommal majd közös erővel újból megpróbáljuk.”

Az eseményre a már jól ismert Suzuki Motofest programjait újra elhozták a márkatulajdonosok számára, hiszen elkötelezetten azt vallják, hogy az életmódjuk és egyben élményeik alapja a biztonságos és tudás alapú közlekedés. A teljes napot kitöltő motoros programoknak a mogyoródi versenypálya adott otthont, ahol a rekordkísérlet mellett folyamatosan zajlottak a pályamotoros- és a vezetéstechnikai tréningek, valamint a további betétprogramok is remek szórakozást nyújtottak a résztvevők számára.

Andrea  Iannone MotoGP SUZUKI GSX-RR típusú motorja

A rajongók legnagyobb örömére kiállításra került Andrea Iannone MotoGP SUZUKI GSX-RR versenymotorja is, így testközelből csodálhatta meg mindenki a Team Suzuki Ecstar versenytechnikáját.

A programok már kora reggeltől indultak, hogy újra birtokba vegyék a pályát a márkatulajdonosok. Az egymást követő menetekben kiemelt figyelemmel indultak a kezdő és a haladó csoportok, valamint a Suzuki klubok számára indultak szabad menetek a pálya nyomvonalán. Eközben az alsó paddockban folyamatosan zajlottak a Hungaroring Motoros Akadémia valamint a Rendőrmotoros vezetéstechnikai programok.

A 2016-os ADAC KTM junior cup bajnokával, Laczkó Mátéval

A rendezvényen több hazai profi motorversenyzővel is össze lehetett futni, természetesen akik ezzel a márkával versenyzek, ők részt is vettek pályamotorozáson, illetve a rekordkísérletben.

Laczkó Máté is így tett, aki 2016-ban az ADAC KTM junior cup bajnoka volt, idén pedig már egy GSX-R 1000R nyergében láttam körözni a pályán. 

Forrás/Fotók:

Kapcsolódó írások

Suzuki Világrekord Nap június 9-én a Hungaroringen
2018. június 07.
Június 9-én rendezik a Suzuki Világrekord Napot, ahol kizárólag Suzuki motorkerékpárral lehet részt venni.
Játék! Nevezd meg, melyik gyártó szolgáltatta a motort 10 gépjárműbe!
2017. augusztus 12.
Vajon ki tudod találni egy-egy fotó alapján, hogy melyik gyártó szolgáltatta a motort a kvízjáték során látható 10 autóba?
Porsche 959
2019. április 23.
A 959-es és az F40-es volt a 80-as évek két nagyágyúja, ehhez kétség sem férhet. A Ferrari ikonná vált, a németnek viszont nem jutott annyi a rivaldafényből…
A legőrültebb autók a 2017-es tokiói autószalonról
2017. november 02.
A japánoktól Európába egészen visszafogott modellek jutnak csak el, de a galéria bemutatja azt is, mit tudnak kihozni magukból, ha a saját közönségüknek gyártanak