Suzuki Guinness-rekord kísérlet a Hungaroringen!

Frissítve:
2018-09-18, 21:59

2018. június 9-én nem kisebb célért gyűltek össze a Suzuki motorkerékpár tulajdonosok, minthogy megdöntsenek egy korábbi Guinness-rekordot.

 A 622 db Suzukival a márkatulajdonosok egy időben és egy helyen tették meg a Guinness-rekord felállításához szükséges 3,2 kilométeres szakaszt, illetve a teljes pályakört. Az instruktorok határozott irányításait követve roppant fegyelmezetten gurult pályára az összes megjelent márkatulajdonos.

Egész héten szeszélyes időjárás volt jellemző az ország nagy részére, és ez alól sajnos a mogyoródi pálya vonzáskörzete sem volt kivétel. Előző éjszaka leszakadt az ég, reggel 7 órakor még zuhogott az eső, majd 9 óra körül kisütött a nap és a Hungaroringen remek motoros idő kerekedett. Ez garantálta a program biztonságos lebonyolítását, de sajnos a rendezvénytől szinte látótávolságban hatalmas kiterjedésű esőfelhő zárta el az utat a motorosoktól. A létszám így nem volt elegendő az új rekord felállításához, de mégis példa nélkülivé vált azáltal, hogy nemcsak pályatörténelmet írtak a Hungaroring aszfaltcsíkján, de az eddigi legnagyobb márkatalálkozót tudhatják magukénak a Suzukisok!

Kígyózó Suzuki sor a Hungaroring célegyenesében

Fleischer Jefte, a Magyar Suzuki Zrt. regionális motorkerékpár marketing menedzsere megköszönte az egybegyűlt motorosok részvételét és a támogató szervezetek munkáját:

„Bízunk benne, hogy a célunkat sikerült elérni, miszerint jól érezték magukat a Suzuki motortulajdonosok az egész napos rendezvényen. Köszönjük azoknak, aki segítették az esemény előkészületeit és mindenkinek, aki a mai napon velünk volt, hogy ezzel még inkább elkezdődjön egy új „korszak”, amiben sokkal szorosabb kapcsolatot szeretnénk kiépíteni a Suzuki motoros klubokkal és minden egyéni Suzuki motorkerékpár tulajdonossal. Mindvégig bíztunk abban, hogy a közösség együttes megmozdulása révén siker koronázza az eseményt. A rekordot most nem sikerült megdönteni, de előfordulhat, hogy később egy másik alkalommal majd közös erővel újból megpróbáljuk.”

Az eseményre a már jól ismert Suzuki Motofest programjait újra elhozták a márkatulajdonosok számára, hiszen elkötelezetten azt vallják, hogy az életmódjuk és egyben élményeik alapja a biztonságos és tudás alapú közlekedés. A teljes napot kitöltő motoros programoknak a mogyoródi versenypálya adott otthont, ahol a rekordkísérlet mellett folyamatosan zajlottak a pályamotoros- és a vezetéstechnikai tréningek, valamint a további betétprogramok is remek szórakozást nyújtottak a résztvevők számára.

Andrea  Iannone MotoGP SUZUKI GSX-RR típusú motorja

A rajongók legnagyobb örömére kiállításra került Andrea Iannone MotoGP SUZUKI GSX-RR versenymotorja is, így testközelből csodálhatta meg mindenki a Team Suzuki Ecstar versenytechnikáját.

A programok már kora reggeltől indultak, hogy újra birtokba vegyék a pályát a márkatulajdonosok. Az egymást követő menetekben kiemelt figyelemmel indultak a kezdő és a haladó csoportok, valamint a Suzuki klubok számára indultak szabad menetek a pálya nyomvonalán. Eközben az alsó paddockban folyamatosan zajlottak a Hungaroring Motoros Akadémia valamint a Rendőrmotoros vezetéstechnikai programok.

A 2016-os ADAC KTM junior cup bajnokával, Laczkó Mátéval

A rendezvényen több hazai profi motorversenyzővel is össze lehetett futni, természetesen akik ezzel a márkával versenyzek, ők részt is vettek pályamotorozáson, illetve a rekordkísérletben.

Laczkó Máté is így tett, aki 2016-ban az ADAC KTM junior cup bajnoka volt, idén pedig már egy GSX-R 1000R nyergében láttam körözni a pályán. 

Forrás/Fotók:

További autós hírek

A statisztika szerint egy átlagos budapesti közlekedő 162 órát, azaz majdnem egy hetet ül a forgalmi dugóban – írja az…

Olvasónk, akitől a videót kaptuk az alábbi sorokat írta: “A hölgy a Hungária krt-ról forgalommal szemben próbált lekanyarodni a Kerepesi…

Ausztriában a legkeményebb a helyzet. Ott súlyos büntetést is kiszabhatnak a dashcamet használók ellen. Tiltott még Luxemburgban és Portugáliában a…

Durván megemelte árait az elektromos autók töltőpiacának egyik meghatározó szereplője. – írja a hvg.hu Az Ionity hálózata hatalmas teljesítménnyel képes…

A tanulóvezető ahogy azt kell megállt a gyalogátkelő előtt és átengedte a gyalogosokat. Mögötte a türelmetlen Renault sofőrje, akinek a…

Kapcsolódó írások

Suzuki Világrekord Nap június 9-én a Hungaroringen
2018. június 07.
Június 9-én rendezik a Suzuki Világrekord Napot, ahol kizárólag Suzuki motorkerékpárral lehet részt venni.
2018-as Suzuki Vitara elölről
2018. október 23.
Több jeles magyar képviselője is volt az autóiparnak világszerte az idők során, mára pedig számos nagyvállalat van jelen az ország különböző térségeiben.
Toyota Aygo kiadások
2020. január 06.
Persze SUV-re ne nagyon számíts ennyiért, a Dacia és a Lada kínál egyedüli opciót.
Játék! Nevezd meg, melyik gyártó szolgáltatta a motort 10 gépjárműbe!
2017. augusztus 12.
Vajon ki tudod találni egy-egy fotó alapján, hogy melyik gyártó szolgáltatta a motort a kvízjáték során látható 10 autóba?