A 622 db Suzukival a márkatulajdonosok egy időben és egy helyen tették meg a Guinness-rekord felállításához szükséges 3,2 kilométeres szakaszt, illetve a teljes pályakört. Az instruktorok határozott irányításait követve roppant fegyelmezetten gurult pályára az összes megjelent márkatulajdonos.

Egész héten szeszélyes időjárás volt jellemző az ország nagy részére, és ez alól sajnos a mogyoródi pálya vonzáskörzete sem volt kivétel. Előző éjszaka leszakadt az ég, reggel 7 órakor még zuhogott az eső, majd 9 óra körül kisütött a nap és a Hungaroringen remek motoros idő kerekedett. Ez garantálta a program biztonságos lebonyolítását, de sajnos a rendezvénytől szinte látótávolságban hatalmas kiterjedésű esőfelhő zárta el az utat a motorosoktól. A létszám így nem volt elegendő az új rekord felállításához, de mégis példa nélkülivé vált azáltal, hogy nemcsak pályatörténelmet írtak a Hungaroring aszfaltcsíkján, de az eddigi legnagyobb márkatalálkozót tudhatják magukénak a Suzukisok!

Fleischer Jefte, a Magyar Suzuki Zrt. regionális motorkerékpár marketing menedzsere megköszönte az egybegyűlt motorosok részvételét és a támogató szervezetek munkáját:

„Bízunk benne, hogy a célunkat sikerült elérni, miszerint jól érezték magukat a Suzuki motortulajdonosok az egész napos rendezvényen. Köszönjük azoknak, aki segítették az esemény előkészületeit és mindenkinek, aki a mai napon velünk volt, hogy ezzel még inkább elkezdődjön egy új „korszak”, amiben sokkal szorosabb kapcsolatot szeretnénk kiépíteni a Suzuki motoros klubokkal és minden egyéni Suzuki motorkerékpár tulajdonossal. Mindvégig bíztunk abban, hogy a közösség együttes megmozdulása révén siker koronázza az eseményt. A rekordot most nem sikerült megdönteni, de előfordulhat, hogy később egy másik alkalommal majd közös erővel újból megpróbáljuk.”

Az eseményre a már jól ismert Suzuki Motofest programjait újra elhozták a márkatulajdonosok számára, hiszen elkötelezetten azt vallják, hogy az életmódjuk és egyben élményeik alapja a biztonságos és tudás alapú közlekedés. A teljes napot kitöltő motoros programoknak a mogyoródi versenypálya adott otthont, ahol a rekordkísérlet mellett folyamatosan zajlottak a pályamotoros- és a vezetéstechnikai tréningek, valamint a további betétprogramok is remek szórakozást nyújtottak a résztvevők számára.

A rajongók legnagyobb örömére kiállításra került Andrea Iannone MotoGP SUZUKI GSX-RR versenymotorja is, így testközelből csodálhatta meg mindenki a Team Suzuki Ecstar versenytechnikáját.

A programok már kora reggeltől indultak, hogy újra birtokba vegyék a pályát a márkatulajdonosok. Az egymást követő menetekben kiemelt figyelemmel indultak a kezdő és a haladó csoportok, valamint a Suzuki klubok számára indultak szabad menetek a pálya nyomvonalán. Eközben az alsó paddockban folyamatosan zajlottak a Hungaroring Motoros Akadémia valamint a Rendőrmotoros vezetéstechnikai programok.

A rendezvényen több hazai profi motorversenyzővel is össze lehetett futni, természetesen akik ezzel a márkával versenyzek, ők részt is vettek pályamotorozáson, illetve a rekordkísérletben.

Laczkó Máté is így tett, aki 2016-ban az ADAC KTM junior cup bajnoka volt, idén pedig már egy GSX-R 1000R nyergében láttam körözni a pályán. 

Forrás/Fotók: