Száznál több versenygép várja a beteg gyerekeket

Frissítve:
2018-09-18, 21:58

Több mint száz versenyautó lepi el 2018. április 7-én a Hungaroringet, ahol kivételesen tilos lesz versenyezniük, száguldaniuk. Most az örömautózásé lesz a főszerep!

Jó látni, hogy az autóversenyzők mennyire összetartó közösség, hogy nem csak átélni, hanem megosztani is szeretik másokkal az autózás élményét. Legalábbis ezt bizonyítja, hogy 2018. április 7-én már kilencedik alkalommal tartják meg meg az „Örömautózás a beteg gyermekekért” rendezvényt. A dolog lényege, hogy az önkéntes versenyzők a navigátor helyén ülő gyermekeket elviszik egy-egy körre a Hungaroring pályáján, akik így testközelből élhetik át az autózás és a versenypálya izgalmát.

Örömautózás a beteg gyermekekért

Az önkéntes autósok között lesznek profik, akik 2009-óta bármelyik évben rendelkeztek MNASZ rali, gyorsasági, ralikrossz, tereprali, illetve MARB-vezetői licensszel, valamint gépkönyves, vagy az előbbi szakágaknak megfelelő versenyautóval. Rajtuk kívül lesznek úgynevezett „amatőr” versenyzők is, amikor a versenyző vagy az autó nem felel meg az előbbi feltételeknek.

Mivel több, mint 110 önkéntes versenyző regisztrált a 2018-as eseményre, biztosan minden gyerek tud majd menni legalább egy kört, de aki igazán belejön, szinte biztosan több autóba is beszállhat a nap folyamán. A versenyautó érzés adott lesz, ugyanis a versenyzők teljes védőfelszerelésben lesznek, és a gyerekek is kapnak természetesen bukósisakot.

örömautózás

Autófelhozatal is remek, tényleg minden féle és fajta gép lesz kint a Hungaroringen: többek között Subaru Impreza, Audi A4 V8, Subaru Impreza Pro Sport Line, Audi Coupe Quattro, LADA 210053, Range Rover, Suzuki Ignis, Opel Adam R2 Cup vagy éppen Toyota LandCruiser. Jól látszik a felsorolásból, hogy itt aztán tényleg minden kategória jelen lesz. Közös azonban minden autóban, hogy a hárompontos verseny biztonsági öv és a bukóketrec a profi és az amatőr kategóriákban egyaránt kötelező.

 Hungaroring

A gyermekek két autózás között is jól érezhetik magukat, mert a korábbi évek tapasztalatai szerint az autósok rendszerint a „körítésre” is adnak, így az éppen álló autókat is lehet nézegetni, vagy éppen első kézből megtudni dolgokat a versenygépekről. De ez teljesen természetes akkor, amikor autósok települnek ki valahová, hiszen mindenkinek jól esik, amikor megcsodálják a büszkeségét.

Forrás:

Kapcsolódó írások

Hétvégi versenyek: Szoros F1-es befutó, helycsere a Moto GP összetettben
2017. augusztus 28.
A Forma-1-es Belga Nagydíj kiélezett csatát hozott Vettel és Hamilton között. A Moto GP Silverstone-ban megrendezett futama után helycsere történt az összetettben.
Hungaroring WTCR 2018 - GALÉRIA
2018. április 30.
37 kép arról, milyen is volt a hétvégi WTCR a Hungaroringen!
Volkswagen-találkozó a Hungaroringen 2018
2018. szeptember 24.
Idén is rengeteg átépített autó gyűlt össze a Hungaroringen, ráadásul különleges, gyári példányokat is megmutattak
1981-es Volkswagen Scirocco tuning oldalnézetből.
2018. szeptember 26.
A Kindair kultúra külföldön már ismert, ám itthon ez az első Scirocco, melyre ilyen fóliázás került