Vidám gyerekek és luxusautók a jótékonysági vonuláson

Frissítve:
2018-09-18, 21:59

Nem mindennapi élményben volt része több mint száz hátrányos helyzetű kisgyereknek. Utó-gyermeknapi ajándékkal lepte meg őket a Baptista szeretetszolgálat és több olyan luxusautó-bérbeadással és limuzinkölcsönzéssel foglalkozó cég, akik első szóra csatlakoztak az eseményhez.

Hagyományosan gyermeknap alkalmából minden évben szuper programokat szervez a szeretet szolgálat és a program igazgató Baricz Dezső. Idén a nagy cirkuszban láttak vendégül több száz hátrányos helyzetű, vagy sajnos szülők nélkül felnövő kisgyermeket. Szuper előadást láthattak a kicsik, és sok ajándékot kaptak a különböző cégek felajánlásainak hála. Ennek egyfajta kísérő programjaként szerveződött az útvonal terv egyeztetés csúszása miatt egy héttel későbbre került május 31-ei élményautóztatás.

A Magyar Autókereskedőház MAH Zrt. és a Pannonhandel Zrt. azonnal csatlakozott a jótékonysági eseményhez, és két szuper Mercédesszel érkezett a Hősök terére, ahol már több hófehér – nem jaguár – luxuslimuzin és sok luxusautó felsorakozott. Ehhez csatlakoztunk egy GLS350d-vel és egy Mercedes S350d-vel, amit hatalmas ujjongás közepette rohamoztak meg a kissrácok.

Amint megérkeztünk, már jöttek a kérdések, mekkora motor, mennyivel megy, hány lóerős stb… Meglepően képben voltak a főbb paraméterekkel, és amint udvarias kérdés után megtudták, hogy be lehet ülni, 3 másodperc sem telt el, és már 10 kis kölyök nyomkodta a multimédia rendszert, állítgatta az ülést össze-vissza, egyszerre hárman ültek a vezető ülésben és olyan örömmámorban úsztak, hogy kicsit meg is könnyeztem…

Mercedes S350 Mercedes GLS500

Ilyenkor gondolok bele, hogy néha a nagy rohanásban, vagy ha nem úgy jött össze valami, ahogy szeretném, akkor még én elégedetlenkedem néha? És egy kicsit el is szégyelltem magam, mikor láttam ezeket a kissrácokat, akik akkora hátránnyal indulnak az életben, mégis olyan őszintén tudnak örülni, mindemellett nagyon jó fejek és lelkesek. Átértékelsz mindent és rájössz, hogy igazából neked semmi gondod nincs hozzájuk képest, és szuper életed van!

Többségük nem járt még a fővárosban sem, így impozáns és jó helyszínválasztás volt az egyik, szerintem legszebb terünk. Bár a srácok ahogy láttam, pont nem érzékelték, hogy hol is vannak, annyira rápörögtek a kocsikra, de ez érthető volt. Kisvártatva egy két sztárvendég is érkezett, Radics Gigi és Talán Attila személyében, akiket egy dallal és egy hatalmas csoportos öleléssel fogadtak. Nagyon megható volt látni mindezt.

Élményautózás luxusautókkal hátrányos helyzetű gyerekeknek

Aztán nekiindult a konvoj, persze azon azért volt némi vita, ki melyik autóval menjen, és ki-hol üljön, de nem több mint öt perc alatt minden kisgyerek talált magának helyet. Ahol nyitható volt a tetőablak, azon mindenhol többen is kilógtak egyszerre és sikoltoztak, integettek és a széles vigyor végig stabilan ott volt minden lelkes kis arcon.

A felvonulást Papp Károly rendőrfőkapitány is támogatta, így a menet aztán rendőri kíséret mellett - ami külön élmény volt, de még a mi sofőrjeinknek is ;) - keresztül a városon és minden piroson egy kis városnéző túrára indult. A Várkert bazárnál volt idő egy kis pihenőre és nézelődésre, aztán egy nagy körrel visszatértek a starthelyhez.

Várkert bazár csoportkép a jótékonysági felvonulásról

Ott még az élményen felül sok ajándék, üdítők és finom pizza várta a gyerekeket. Természetesen mi is készültünk ajándékcsomagokkal, aminek nagyon örültek a kicsik. Egyébként is ahol csak lehet, sokat segítek és jótékonykodom, a szervezőkkel és a hozzájuk csatlakozókkal is ismerjük már egymást, hiszen ők is rendszeresen segítenek, ahol csak tudnak. Mindig jó érzés, hogy ebben az egyre szárazabb világban azért még mindig sokaknak fontos, hogy odafigyeljenek azokra, akik kevésbé szerencsések, és jó látni, hogy vannak még!

Kapcsolódó írások

 Donald Trump elnöki Cadillac limuzinja.
2018. szeptember 26.
A páncélozott járműnek 2017 januárjában kellett volna elkészülnie, ám csúszott a projekt
Tesla Model X
2019. május 21.
A legolcsóbb Tesla technikai megoldásai szállnak át a drágább modellekbe
Alapjárat karácsony 2018
2018. december 20.
Több száz lóerős izomautók várták a Lámpás ’92 Alapítvány lakóit az Alapjárat 2018-as jótékonysági karácsonyán! Kukkants bele te is a nap pillanataiba!
A német luxus etalonja – Mercedes-Benz S-osztály (W140)
2018. február 09.
A W140-es „bálna” Mercedes hét évig képviselte a márka csúcsát a 90-es években. Grandiózus megjelenésével és műszaki túltervezettségével új mércét állított fel a luxusautók piacán.