2022. december 26. | 07:32

Az autóbérlés gyors és egyszerű folyamat. Percek alatt elintézhető az online foglalás, amely során több tucat autó közül választható ki a használni kívánt gépjármű. De vajon korlátlanul használható bármelyik magyar autópálya a bérelt kocsival? Tele tankkal kell leadni a bérelt autót? Mi a teendő műszaki hiba vagy baleset esetén? Cikkünkben megválaszoljuk az autóbérlés kapcsán felmerülő leggyakoribb kérdéseket. 

Leggyakrabban felmerülő kérdések az autóbérléssel kapcsolatban


Fontos, hogy minden esetben a bérleti szerződésben szereplő adatokat tekintsd érvényesnek. Így a cikkben olvasott tippek mellett, mindig figyelmesen olvasd el a bérleti szerződésben foglaltakat. A következőkben a Schiller Rent példáján keresztül mutatjuk be a legfontosabb tudnivalókat.

1. Korlátlanul használható bármelyik magyar autópálya?

Szeretnéd körbejárni az országot? Jó hírünk van, az autót bérbeadó vállalat általában gondoskodik az országhatáron belüli úthasználati díj fedezéséről, azonban a határátlépés esetén a külföldi autópálya matrica beszerzése már a bérlő feladata. A Schiller Rent esetén Magyarországon bármelyik autópálya használható, ezt a bérleti díj tartalmazza, amennyiben a foglalás a schillerrent.hu weboldal keresztül történt.

2. Tele tankkal kell leadnom a bérelt autót?

Igen, az elterjedt gyakorlat szerint az autót tele tankkal veszi át a bérlő és ugyanilyen állapotban kell leadni. A legtöbb vállalat hiányos üzemanyagszint esetén utántöltési díjat számít fel, így célszerű a leadás előtt tankolni. Nincs ez másképp a Schiller Rent vállalattól bérelt autók esetén sem.

3. Van rá lehetőség, hogy nyitvatartási időn kívül vegyem fel vagy adjam le a bérelt gépjárművet?

Későn érkezik a repülőgép és taxizás helyett szívesen bérelnél autót? Vajon van lehetőség felvenni (vagy leadni) nyitvatartási időn kívül a bérelt autót? Ez bérbeadó vállalatonként eltérhet. Míg kisebb cégek esetén általában kizárólag az ügyfélfogadási időn belül lehet leadni és felvenni az autókat, nagyobb bérbeadók esetén nincs ilyen megkötés.

A Schiller Rent például biztosít lehetőséget a bérelt gépjármű nyitvatartási időn kívüli leadására és felvételére, azonban erről minden esetben előzetes egyeztetés szükséges. Ennek extra költsége 50 €.

Az autókölcsönzés Budapest területén nem csupán irodában, hanem akár automatán keresztül is történhet, hiszen a foglalás megkezdése lehetséges a Liszt Ferenc Repülőtéren található non-stop működő automatával is. A felhasználóbarát, egyszerűen kezelhető eszközzel a nap bármely időpontjában elindítható az autóbérlés.

4. Vezetheti más is a bérelt autót?

Szintén jelentős eltérés lehet az autóbérlést biztosító vállalatok szabályai között. A Schiller Rent engedélyezi, hogy akár több személy vezethessse a bérelt autót. Azonban ehhez a másodvezető adatainak is szerepelnie kell a bérleti szerződésen, így az ő személyes dokumentumait is be kell mutatni. A másodvezető rögzítésének extra díja 25 €.

+1 Mi a teendő baleset vagy műszaki probléma esetén?

Fontos, hogy váratlan műszaki probléma vagy autóbaleset esetén pontosan tudd, kihez fordulhatsz. A Schiller Rent egész nap elérhető asszisztencia szolgáltatást nyújt. Legyen szó defektről vagy koccanásról, a 0-24 autómentő szolgáltatás garantálja a kellemetlen helyzetekben is elérhető professzionális segítséget. A kevésbé akut problémák esetén pedig elérhető szerviz oldal, ahol egy űrlap kitöltésével jelenthető be a hiba.

 

Schiller Rent: autóbérlés mindenki számára 

A Schiller Rent a Car 2007 óta van jelen a piacon. Kiemelkedő méretű (jelenleg időszakosan több, mint 500 járműből álló) flottájával minden nap arra törekszik, hogy az autókölcsönzésben is minél magasabb szintű szolgáltatást nyújtson Magyarországon, üzleti és magán ügyfelek részére egyaránt.  A vállalat kimagasló teljesítményéről tanúskodnak az ügyfelek által adott díjak is:

  • Discover Car: Excellent Car Rental Service Award – 2019,2020 és 2021
  • Business Excellence, üzleti szállító kategória 2. helyezés – 2019
  • MAKSZ Kiváló Szolgáltató – 2019
  • A rentalcars.com által adott “Az év ügyfélkedvenc szolgáltatója” – 2018 és 2019
  • Az év csapata a Schiller Autó Családon belül – 2018
  • Business Excellence legjobb mobilitási szolgáltató (Közönségdíj) – 2021

Folyamatosan bővülő gépjárműparkukban a luxus felszereltségű modellektől, a takarékos autókon át, a kisbuszokig mindenki megtalálja a számára legalkalmasabbat, a flotta pedig az autópiac jelenlegi irányainak megfelelően hibrid, zöld és SUV járművekkel bővül. Minden autó rendelkezik magyarországi autópálya matricával, az évszaknak megfelelő gumiabroncsokkal, átlagéletkoruk 1 év, műszaki és esztétikai állapotuk szakszerűen gondozott.

Schiller Rent