Mindannyiunkkal előfordult már, hogy olyan telefonunk volt, amit állandóan tölteni kellett, annyira elhasználódott az aksija.

Viszont számos olyan jó tanács van a tarsolyunkban, amely ennek megelőzésére szolgál. Hiszen ha változtatunk mobilhasználati szokásainkon, és már néhányat az ajánlottakból be tudunk tartani, jelentősen növelhetjük az akkumulátoraink élethosszát.

Értesítések kikapcsolása

Mobilunkra százával kapjuk egy nap az üzeneteket a különféle alkalmazásoktól. Van, hogy pittyeg, van, hogy rezeg a telefon, mikor megérkezik az üzenet, egy frissítés. Sokan nem tudják, hogy be lehet állítani, hogy milyen információkról szeretnénk értesítést kapni és melyekről nem. Akár az összeset is kikapcsolhatjuk, jót fog tenni a telefonunknak, ha nem villan fel állandóan.

Takarékos üzemmód

Ha biztosak vagyunk benne, hogy egy adott időszakban nem vagy csak minimálisan fogjuk használni a mobiltelefonunkat, érdemes az “Alacsony töltöttségi mód”-ra kapcsolni, így pihentetjük az aksit.

A túlzott meleg vagy hideg

Figyeljünk arra, hogy ne tegyük ki a telefonunkat a szélsőséges időjárási helyzeteknek. Ha nagyon süt a nap vagy nagyon hideg van, ne hagyjuk elől az iPhone-t. Télen akár ki is kapcsolhat magától, nyáron pedig túlmelegedhet. Tartsd mindig szobahőmérsékleten és védd a megfelelő tokkal, fóliával!

Ne várjunk a lemerülésig!

A telefon is hozzánk hasonlóan működik. Nem szabad megvárni, míg nagyon lemerül, nem tesz jót a lítium-akkunak. Mindig tartsuk 40-80% között a töltöttségi szintet.

Automatikus bekapcsolás

Sokszor tapasztalhatjuk, hogy ha véletlenül hozzáérünk a telefonunkhoz, egyből felvillan és kikapcsol a zárolt képernyő. Ez azt jelenti, hogy az “Emelés az ébresztéshez” funkció be van kapcsolva. Ezt mindenképpen érdemes kikapcsolni, hiszen a kijelző állandó ki- bekapcsolása sokat merít a telefonon. A kikapcsolást a Beállítások -> Kijelző és fényerő -> Emelés az ébresztéshez menüpontban tudod végrehajtani.

Ideális töltési folyamat

Valószínűleg te is az a típus vagy, aki este teszi fel és egész éjszakára töltőn hagyja a mobilját. Az okostelefonokat már úgy tervezték, hogy ha egész éjszaka folyamatosan kap áramot, akkor se károsodjon az energiacella. Azért ez nem 100%-os védelem, az aksi veszít a teljesítményéből.

A legújabb iPhone telefonoknál be tudod állítani az “Optimalizált akkumulátor töltést”. Ezek a telefonok már képesek rá, hogy figyeljék a töltési szokásaidat, és ha éjjel már 80%-on van a telefon, lelassítja az utána következő folyamatot.

Helymeghatározás

A legtöbb telefon megjegyzi, hogy hol, merre jártál, és gyűjti azokat akár több alkalmazás számára is. Érdemes ezt is kikapcsolni a Beállítások -> Adatvédelem -> Helymeghatározás -> Rendszerszolgáltatások menüben.

Alkalmazások

Ha lehetséges, hagyjuk a háttérben a gyakran használatos alkalmazásokat futni, mert az állandó ki- és bekapcsolásuk is sokat merít a telefonon.

A fenti tippeken túl a HelloCase az esztétikus külső megválasztásában is segít, látogasd meg az oldalukat!