2023. december 11. | 21:23

Pálya- vagy munkahelyváltás előtt állva az emberben megannyi kérdés felmerül. Biztos, hogy jól teszi? Biztos, hogy ez a helyes irány? Aki ezeken túllépett, és az adminisztrációs területen keresgél, érdemes néhány dolognak még utánanéznie.

Ha az első bekezdés kérdéseiben valaki magára ismer, bizonyára adminisztrátori pozícióban gondolkodik, ami jó terület lehet számos tulajdonsággal rendelkező munkavállalónak országszerte. Ha valaki Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében keresne, az alábbi linkre kattintva: https://szolnokallas.hu/allasok/adminisztracio-irodai-munka sok lehetőséget talál a SzolnokÁllás állásportálon.

Hol vannak adminisztrációs állások?

Az ember elsőre nem is gondolná, hogy ezerféle helyen helyezkedhet el adminisztrációs tapasztalattal. A teljesség igénye nélkül összegyűjtöttünk néhányat:

● Vállalatok és üzleti szervezetek, kis-, közép- és nagyvállalatok: itt számos irodai feladatot kell ellátni a HR-től kezdve a marketing ügyintézésen át a pénzügyig.

● Egészségügyi intézmények, például orvosi rendelők, kórházak életében is jelentős szerepet töltenek be az adminisztrátorok, hiszen a betegek adatait, időpontjait valakinek nyilvántartania kell.

● Az oktatás területén, legyen az állami vagy magán, közoktatás vagy egyetemek szektora, szintén megjelennek adminisztrációs pozíciók.

● A közszolgálati intézmények, közigazgatási egységek, kormányzati irodák is nagy számmal alkalmaznak adminisztrátorokat, hogy kezeljék az irodai dokumentációt, és segítsék a munkafolyamatokat a bürokrácia bugyraiban.

● Pénzügyi és banki szektorban is szükség van adminisztrátorokra,

● A gyártó vállalatok és a logisztikai cégek hasonló igényekről számolnak be, rendelések kezelésétől kezdve a dokumentumok nyilvántartásán át.

 

Milyen embernek érdemes adminisztrációban gondolkodnia?

A részletorientált, pontos embereknek, akik képesek aprólékos feladatokat teljesíteni. Azoknak, akik jó szervezőkészséggel bírnak, képesek a feladatok priorizálására és a hatékony időbeosztásra. Megfelelő kommunikációs készségekkel rendelkeznek, van technológiai affinitásuk is, hiszen legtöbb esetben irodai szoftvereket, informatikai eszközöket kell majd használnia napi feladatai során.

Jó, ha az illető tűri a monotonitást, rugalmas és proaktív a hozzáállása, és nyitott a folyamatos tanulásra, önmaga továbbképzésére. Az sem árt, ha képes diszkréten kezelni az adatokat, amivel dolgozik.

Milyen előnyei vannak ennek a pályának?

Irodai munka jellegéből fakadóan nem nyújt fizikailag nagy terhelést, bár arra oda kell figyelni, hogy bizonyos időközönként a számítógép elől is fel kell állni. Sok helyen van lehetőség rugalmas munkabeosztásra és otthoni munkavégzésre is, ez a munkáltatótól függ. Adminisztrációs területen fejlődhetnek készségeink, emberek között lehetünk, és a kapcsolat- és hálózatépítés sem hátrányos.