2024. március 21. | 19:44

Még ma sincsenek egységes állásponton a szakemberek abban a kérdésben, hogy kit is tekinthetünk a fénymásoló gép “atyjának”. Ha a legkorábbi eljárást vesszük alapul, akkor ezt a ma már számos háztartásban is megtalálható remek eszközt 1928-ban Selényi Pál fizikus professzor találta fel.

Ha a modern fénymásolókhoz vezető xerográfiai eljárást nézzük, akkor viszont Chester Carlson amerikai tudósnak köszönhetjük. Egyben azért valószínűleg nagyon sokan egyetértenek, nyomtató- és fénymásoló papírokkal minden ilyen masinát táplálni kell.

Ne bízd a véletlenre, nyomtasd ki!

Az OfficeMarket.hu irodaszer webáruház fénymásoló papír választékában kiváló minőségű termékeket találsz, amelyek mindenképp nélkülözhetetlenek ahhoz, hogy ki tudd az irodában vagy akár otthonodban is nyomtatni a szükséges dokumentumokat, képeket vagy bármi mást.

Hiszen vannak még olyan esetek, amikor nem elegendő az online dokumentum, hanem bizony a nyomtatott iratok bemutatása vagy elküldése elengedhetetlen. Ha például koncertjegyet vagy valamilyen belépőt veszel, akkor nagyon kényelmes azokat kinyomtatni és magaddal vinni.

Ám mindig érdemes a váratlan helyzetekre is felkészülni egy utazás esetén. A kinyomtatott beszállókártya vagy egy biztosítási kötvény sokkal nagyobb biztonságot jelent távol az otthonodtól.

 

Mindennapi fogyóeszköz az irodában

A leggyakrabban a 80 grammos irodai papírokat keresik. Ezekből ma már beszerezhetsz környezetbarát A/4-es és A/3-as méretű termékeket is, amelyeket újrahasznosított alapanyagból gyártanak.

Az OfficeMarket.hu irodaszer webáruház magas grammsúlyú multifunkciós irodai papírokat is forgalmaz. Ezek a standard irodai papíroknál sokkal vastagabbak és tartósabbak.

A grammsúly a papír súlyát jelzi egy négyzetméteren, s a 80-nál magasabb grammsúly értékű lapok sokkal kevésbé gyűrődnek, szakadnak vagy kopnak. Ajánlottak kétoldalas nyomtatásra is, mert kevésbé áttetszők. Lézernyomtatóban, tintasugaras nyomtatóban, fénymásolóban és faxgépben is használhatók.

A nem bevonatos digitális papírok felülete nem kapott semmilyen bevonatot, így sima és matt textúrájúak, különösen ajánlottak, ha nagyon jó minőségű nyomtatás elérése a cél. A színes papírok pedig segítenek, ha vizuálisan feltűnőbb nyomtatványokat vagy dokumentumokat kell készíteni.

Tarts elegendő raktárkészletet fénymásoló papírból

A fénymásoló papír már gyakorlatilag mindennapi fogyóeszköz, a leginkább kelendő az irodai papíráruk közül. Hogy a kiválasztott termék tökéletesen kielégítse az elvárásaid, válassz kiváló minőségű és megfelelő súlyú, sűrűségű és vastagságú papírt! Ezzel garantálhatod, hogy a fénymásolás vagy nyomtatás stabil és zajmentes legyen.

Ha el akarod kerülni a meglepetéseket az irodában és otthon is, akkor mindig megéri folyamatosan megfelelő mennyiségű utánpótlásról gondoskodni a nyomtató- és fénymásoló papírból.